Kapıkule’de yeni düzenleme başladı. Kapıkule’den gurbetçiler için müjdeli haber geldi. Yurtdışından gelen gurbetçiler artık Kapıkule’de PCR testi yaptırabilecekler.

Bilindiği gibi daha düne kadar yurtdışından gelen gurbetçiler Kapıkule’de PCR testi yaptıramıyorlardı.

Önceki günden itibaren Kapıkule’de  yeni uygulama başladı. Yurtdışından gelenler artık Kapıkule de PCR testi yaptırabilecekler. Detaylar haberimizde.

Yurtdışından Test Yaptırmadan Gelenler Karantina’dan Nasıl Muaf Olurlar?

Türkiye’ye girdikten 200 metre kadar sonra sağ tarafta bulunan test merkezinde PCR testinizi kolaylık ile yaptırabilirsiniz.

Dünya genelinde PCR testleri,  ücretli ve ücretsiz testler olarak 2’ye ayrılmaktadır. Ücretsiz testler genellikle vaka olma yani virüs taşıma ihtimali olan kişilere uygulanmaktadır. Yurtdışı çıkışı ve yurda girişlerde bu testler geçerli olmamaktadır. Karantina kalkma durumlarında da bu ücretsiz testler geçerli olmamaktadır. Yurda girişte yapılan testler ise ücretlidir.

Kapıkule PCR Test Ücreti Nedir?

PCR test ücreti 170 TL’dir. Türkiye girişinde yapılan bu testlerde ücretsiz ücretli seçeneği olmamakta, tüm testler ücrete tabidir. PCR test ücretinin nakit olarak alındığını unutmayınız.

Türkiye’ye girdikten sonra karantinaya alınma durumu mevcuttur. Ancak bu karantina hemen başlamamaktadır. Vatandaşların evlerine varmaları için 24 saat süre tanınmaktadır. Karantina 24 saat sonra başlamaktadır. 24 saat içerisinde test sonucunuz negatif çıkarsa karantinada kalma durumunuz direkt olarak düşmektedir. PCR testi genel olarak 2 saat, maksimum ise 4 saatte sonuçlanmaktadır.

Kapıkule PCR Test Sonucu Nasıl Öğrenilir?

PCR test sonucunuzu E-nabız üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Test sonuç saati ise;  2 ile 4 saat aralığındadır.

Kapıkule Test Merkezi Tam Olarak Nerede?

Kapıkule test merkezi, Kapıkule’den girdikten sonra 200 metre ilerde sağ tarafta cami yanında, jandarmanın ise arka tarafında kalmaktadır.

Haber: Bahar Kara / Silayolu.com /Edirne