Yaz tatilini Türkiye’de geçirmek üzere yola çıkan gurbetçiler Edirne Kapıkule Sınır Kapısında yoğunluk oluşturdu. Binlerce gurbetçinin kapı geçişleri devam ediyor.

Uzun süren yolculuğun ardından Türkiye’ye vardığını belirten Fatih Zırh, yola dün sabah saatlerinde çıktığını, özellikle Hırvatistan çıkışı ve Sırbistan girişinde hayli yoğunluk olduğunu söyledi. Ancak insanın Türk bayrağını gördüğü an çekilen tüm sıkıntıların unutulduğunu ekleyen Fatih Zırh, ‘’insan ailesini, ülkesini, bayrağını herşeyini özlüyor. Bizim ülkemiz herşeye değer. İstanbul’da birkaç gümn kaldıktan sonra Ardahan’a babamın yanına gideceğiz. Kapıkule’de hayli yoğunluk var ancak bütün peronlar çalıştığı için buradan ortalama 1 saat içinde çıkıyoruz ve çabuk ilerlememiz sağlanıyor’’ dedi.

Fransa’dan yola çıkan gurbetçi Bahri Yayla’’ yollar çok yoğun, Slovenya Hırvatistan arası 5 saat bekledik, ondan sonra da Sırbistan’a geldik. Kapıkule’de de aynı yoğunluk mevcut. Geçen yıl salgın nedeni ile Türkiye’ye gelemedik ancak bu yıl normalleşme ile beraber yurda gelmenin sevincini yaşıyoruz’’ dedi.  Fransa’dan yola çıkan bir başka gurbetçi ise Ayhan Çukur. Çukur’’ Fransa başkenti Paris’te yaşıyoruz. Her sene yaptığımız gibi bu sene yine ülkemize tatil yapmaya geldik. Dün sabah yola çıktık ve bu sabah burdayız’’ dedi. Zeliha Ceylan’da Fransa’dan yola çıkanlar arasında. Ceylan’’ Akrabalarımı göreceğim, sevdiklerimiz ve özlediklerimiz var onları ziyaret edeceğiz’’ dedi.

Almanya’dan yola çıkan Ümit Konuş’’ Sınır kapısında Türk bayrağını görünce sevinç ve gururumuz 10 kat artıyor. Ailemiz bizleri bekliyor, iyi bir tatil yapıp döneceğiz’’ şeklinde açıklamada bulundu. Almanya’dan gelen bir diğer isim Levent Aptikoğlu gurbetçilerin vatan sevgisinin hayli yüksek olduğunu belirtti.