Kapıkule’de yaşanan gurbetçi yoğunluğu sebebi ile Bulgaristan vatandaşlarının alışveriş yapmak için Edirne’ye gelmediğini belirten esnaf, Bulgaristan vatandaşları için Kapıkule’de ayrı bir peron açılması gerektiğini söyledi.

Esnaf Halil Girgin, Bulgar vatandaşlarının yok denecek kadar az geldiğini söyledi ve ekledi, ‘’ 15 yıldır burada dükkânım var, pandemi sebebi ile işlerimiz kesildi. Dükkân kiramızı ödemekte dahi zorlanıyoruz. Bulgarlar 5 saat kapıda beklemek zorunda kalıyor. Haftasonu yoğunluk olması gerekiyor ama olmuyor, önceleri Bulgar yoğunluğundan cadde kapanıyordu. İnşallah sonumuz hayırlı olur’’ dedi.

Bir diğer esnaf Burak Tuna ise; ‘’ Burada Bulgarlar ile toptan ve perakende, gıda ve temizlik malzemeleri üzerine ticaret yapıyoruz. Kapılardaki test zorunluluğu devam ettiği için pek gelen yok. Otobüs turları devam etmiyor. Yalnızca haftasonları devam etmekte. Şimdilik sakin geçiyor. Şimdilik beklemedeyiz’’ dedi.

Esnaf Metin Doğan; ‘’ Burası boş, gümrüğün yoğun olmasından ötürü. İnsanlar 6 saate kadar gümrükte beklediklerini söylüyor. Zeytin, peynir, baklava alamadıklarını ve hepsini çöpe attılarını söylüyorlar. Temizlik ürünlerini ise alabiliyorlar. Bizim talebimiz gümrükte işlemlerin biraz daha hızlandırılmış olması. Ben Bulgarların gelmek istemeyeceğini zannetmiyorum. Gelmek zorundalar, ülkelerinde hiçbir şey yok. Onlarda buraya gelemedikleri için çok üzülüyorlar. Buna da bir türlü çözüm bulamadılar’’ dedi.