Yapımına 29 Mayıs 2013 yılında başlanan 3 milyar dolar maliyetli 3. köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu projesinin en önemli bölümü olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü bugün konan 9 metrelik son tabliye ile boğazın iki yakasını üçüncü kez birleşti.

 

İstanbul Boğazı’ndaki üçüncü köprü olan Yavuz Sultan Selim, şehrin iki yakası önceki gün birleşti.

Yalova’da üretilen tabliyelerin sonuncusu, tersaneden önceki akşam gemiye yüklenerek ve 8 saat süren yolculuğun ardından üçüncü köprünün altına getirildi.

Gün aydınlandığında iki yakanın kavuşacağını belirten işçilerde büyük bir heyecan vardı.

AĞUSTOSTA HAZIR OLACAK 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, işte o işçilerle birlikte önceki gün Saat 14.00’te İstanbul’un üçüncü köprüsü üzerinde Anadolu Yakası’ndan Avrupa Yakası’na yürüyerek ‘ Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da bu tarihi ana eşlik edtiler. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, üçüncü köprünün ağustos ayında bağlantı yolları ve kavşaklarıyla beraber açılışa hazır hale geleceğini açıklamıştı. Bağlantı yolları, tünel ve kavşak çıkışları için çalışmalar devam ediyor. İstanbullular ise köprünün açılışını heyecanla bekliyor. Proje “Kuleler arası açıklığı en fazla” köprü özelliğine sahip. Karayolları Genel Müdürlüğü’nün verdiği bilgilere göre; köprünün her iki yakasındaki kulelerin içinde, işletme döneminde kullanılacak erişim ekipmanlarının kurulum işleri sürüyor.

MALİYET 4.5 MİLYAR TL 

Köprü, 59 metrelik genişliğiyle dünyanın en geniş, 1408 metrelik ana açıklığıyla üzerinde raylı sistem olan dünyanın en uzun, 320 metreyi aşan yüksekliğiyle ise dünyanın en yüksek kulesine sahip asma köprüsü olacak. 4.5 milyar liralık yatırım maliyeti bulunan proje, Türk ve Koreli mühendislerin gayretiyle yükseldi.