SılaYolu.com haber merkezimize gelen bilgide ‚ Hırvatistan sınır Polisi yetkilileri yaz aylarındaki yoğunluğun dikkate alınarak Bregena, Maceli, Bajakova sınır kapılarında ve yol güzergahlarında gerekli tetbirlerin alındığını belirtiyorlar.

SılaYolu.com haber merkezimize gelen bilgide ‚ Hırvatistan sınır Polisi yetkilileri yaz aylarındaki yoğunluğun dikkate alınarak Bregena, Maceli, Bajakova sınır kapılarında ve yol güzergahlarında gerekli tetbirlerin alındığını belirtiyorlar.Güzergah üzerinde ‚Yolcularımızın dikkatli olmalarında fayda vardır.

SAKIN SÜRAT YAPMAYIN

Hırvatistan’da dümdüz ve geniş otoyollar, hız yapmaya adeta davetiye çıkarıyor. Sakın sürat yapmayın. Otoyollarda hız sınırı 130 kilometre. Polisler sabit veya seyyar radarlarla hız kontrolü yapıyor.

Sivil plakalı araçlar seyir halinde hızınızı ölçüyor. Hırvatistan’da cezalar ağır. Seyir halinde 24 saat farlarınız açık olmak zorunda. Arabada herkesin emniyet kemerini takması zorunlu. Aksi halde ceza ödersiniz.

OTOYOLLAR GÜVENLİ

Ülke genelde güvenli. Otoyollar bakımlı. Otoyol üstünde geniş ve güzel dinlenme tesislerine sahip bir çok benzin istasyonu var. Burada arabanızı park ederek dinlenebilirsiniz. Gene de emniyeti elden bırakmayın. Arabanızdan fazla uzaklaşmayın. Arabanızın görünür kısımlarında değerli eşya veya çanta bırakmayın.

SIKI KONTROL
AB üyesi Hırvatistan’da sınır ve gümrük kontrolleri sıkı. Ülkeye giriş ve çıkışlarda 10 bin Euro üstü nakit paranın beyan

Kaynak: SilaYolu.com Haber.