Hamburg Havalimanına hava güvenlik asistanı olarak yaptığı iş başvurusu başörtülü olduğu gerekçesi ile reddedilen Dilara T., güvenlik şirketi aleyhine açtığı ayrımcılık davasını kazandı ve tazminat almaya hak kazandı.

Almanya’nın Hamburg Havalimanına hava güvenlik asistanı olarak iş müracaatında bulunan Müslüman bir kadın başörtülü olduğu gerekçesi ile işe alınmadı. Müslüman kadın Ayrımcılıkla Mücadele Dairesine durumu bildirdikten sonra İş mahkemesinde dava açtı.

İş mahkemesi, 52 yaşındaki Dilara T.’yi haklı bularak kendisine tazminat ödenmesine hükmetti.

“BAŞÖRTÜSÜ İLE TARAFSIZ GÖRÜNMÜYOR”

Davaya bakan iş mahkemesi, Dilara T’yi işe almama gerekçesini “hava güvenlik asistanlarının dış görüntüsü itibari ile de tarafsız görünmesi gerektiği” şeklinde izah eden güvenlik şirketinin bu gerekçesini yeterli bir gerekçe olarak değerlendirmedi.

MAHKEME: “YASAK YOK; OLSA DA İŞLE ALAKASIZ”

Mahkeme, böyle bir yasanın olmadığını, bu şekildeki bir yasağın sadece Federal Polis idaresinde bulunduğunu, oysa ki, böyle bir yasağın bu iş için bir değeri de olup olmayacağının tartışmalı olacağına dikkat çekerek Dilara T’nin başörtüsü sebebiyle ayrımcılıkla karşı karşıya kaldığını onadı ve şirketi tazminat ödemeye mahkûm edildi.

Kaynak: camiahaber.com