Almanya'dan tatil yapmak için karayolu ile memleketi Darıca'ya giden S.Y., İstanbul Yavuz Sultan Selim köprüsünde 3 kat fazla geçiş ücreti ödediğini iddia etti.

Olay, 18 Temmuz Perşembe günü sabaha karşı 03.00 sularında İstanbul'da Asya ile Avrupa'yı birbirine bağlayan köprülerden biri olan 3. Köprü Yavuz Sultan köprüsünde yaşandı.

 

 

Başından geçen olayı Silayolu.com editörü İbrahim Yırtmaz'a anlatan S.Y.;

"Yorucu bir sıla yolculuğu sonrası Kapıkule Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye sorunsuz bir şekilde giriş yaptım. Darıca'ya devam etmek için İstanbul Kınalı gişelerin Kuzey Marmara Otoyolu'nu tercih ettim. Yavuz Sultan Köprüsü'ne geldiğimde ise görevli bayan bana HGS içerisinde bakiye olduğu halde ' HGS Okunmadı' diyerek 194 lira ücret talep etti. Bende sistemden kontrol ederek köprü ücreti hariç diğer otoyol ücretinin HGS'den çekildiğini ve köprü ücretinin otomobiller için tek yön 65 Lira olduğunu söylediğim halde benden fahiş fiyat talep etti" dedi.

Gurbetçi vatandaşın itirazı kabul görmeyince, 194 Lira karşılığında fatura istediğinde ise görevli bayanın kendisine; " fatura veremiyoruz sistem çalışmıyor" dedikten sonra görevlinin fotoğrafını çekerek arkada oluşan araç yoğunluğu nedeni ile mecburen ücreti ödediğini söyledi.

 

Acil Çağrı Numarası Arandığı Halde İlginelimedi.

S.Y., köprü çıkışı sonrası bir dinlenme tesisinde konu hakkında 161 Otoyol Acil numarasını arayarak durumu anlattığını fakat kendisine gerekli yardımın yapılmadığını; daha sonra ise Jandarma'ya giderek şikayette bulunduğunu aktardı.

 

'Devletimiz Bu Simsarlara Fırsat Vermesin'

Başından geçenleri anlatmayı sonlandıran S.Y.; " YSS Köprüsü ücreti yeni zamla birlikte otomobiller için tek yön 65 Lira ama benden 194 Lira aldılar. Bu resmen bir soygun. Devletimiz bu işe el atmalı. Bahse konu rakamlar benim için çok cuzi... Öder geçerdim. Nasıl olsa senede bir veya iki defa geçiyorum fakat binlerce insana bu şekilde işlem yaptıklarını varsayarsak milyonlarca lira vurgun yapılabilir" diyerek devlet yetkililerinden sıkı denetim yapılmasını isteyerek vatandaşları dikkatli olması konusunda uyardı.

Fotoğraf: trthaber.com.tr

Haber: Silayolu.com İbrahim Yırtmaz

 Silayolu.com internet sitesinde paylaşılan haberlerin, kaynak linki verilmeden başka platformlarda paylaşılmasının veya video habercilikte kullanılmasının hukuki bir suç olduğunu hatırlatır! Bu uyarıyı dikkate almayan kişi ve kurumlar hakkında hukuki süreç başlatılacağını ifade etmek isteriz.