Sılayolu.com ve Avrupa Türk Otomobil Kulüpleri Birliği Sıla Yolu'nda her yıl olduğu gibi bu yıl da Avrupalı ​​Türklerin Sıla yolunda karşılaştığı sorun ve şikayetleri gündeme getirmek için bir anket daha ekliyor.

Türkiye Avrupa Otomobil Birliği SılaYolu, YKB Sezai Koç, yazılı açıklamasında şunları söyledi: "Kapıkule, İpsala, Pazarkule ve Hamzabeyli hudut noktalarında bu yıl da araştırma çalışmalarımız devam ediyor. 08.09.2025 tarihinde Kapıkule'de gerçekleştirdiğimiz anketle yolcularımıza; Amacımız; Avrupalıların kendi ulusal karayolu ve sınır kapılarında karşılaştığı sorunları tespit ederek bu sorunların en aza indirilmesini sağlamak.

Sezai Koç sözlerini şöyle sürdürdü. "Bu yıl Silayolu güzergahında ve Avrupa Birliği sınırlarında yaşanan sorunlar ve çözüm önerilerine ilişkin çalışmamızı sunuyoruz" dedi.

Son yıllarda yurt dışındaki Türklerin yaşadığı sorunlar ve bize iletilen şikâyetler arttı.
Karayollarına olan talep her yıl artıyor ve bu taleple birlikte sorunlar da her yıl artıyor.
Silayolu.com olarak bu sorunların sadece şikayet olarak kalmayıp verilere dönüşmesi için hemen hemen her yıl anketler gerçekleştiriyoruz. 2002 yılında yaptığımız araştırmaları raporlaştırıp kitaplaştırdık ve devlet yetkililerine sunduk.

Maalesef geçtiğimiz yıl konuşmalar masada kaldı. Bu yıl yurt dışındaki Türklerin yaşadığı bu sorunları ortadan kaldırması için yine Anket araştırmamızı yapacağız.

Sezai Koç, "Umarız geçen yıl masada kalan görüşmeler bu yıl da aynı kalmaz. Türkler ve Avrupalı ​​yetkililer verilen sözlerin tutulmasını istiyor ve iç sahada yaşanan bu sorunlara yönelik Yola verilen önem ve üretilecek çözümler" dedi. Bu görevi biz üstlendik. Sezai Koç, "Avrupalı ​​Türklerin sorunlarını ve çözüm önerilerini içeren çalışmamızı rapor haline getirerek Hükümet yetkililerine ve Edirne Valiliğine sunacağız.

Koç, şunları söyledi: "Bu yıl Sıla yolunda 100'ün üzerinde kaza, 10'un üzerinde de ölümlü kaza yaşandı. yol ve birçok ocaklar sündü.

Yaz sezonunda uçak biletlerinin fahiş fiyatlara satılması, karayolu taşımacılığına olan talebin her yıl artmasına neden oluyor. Sonuç olarak karayollarına olan talebin artması ölümlü kazaların artmasına neden oluyor.

Gurbetçilerimiz yaz döneminde uçak bileti fiyatlarının makul seviyeye çekilmesini istiyor. Hükümetimizin seçim öncesi verdiği sözleri tutmasını talep ediyorlar. Özellikle sürenin 185 günden 30 güne indirilmesinin bir an önce yürürlüğe girmesini istiyorlar." dedi.

Sezai Koç' Sözlerine şöyle devam etti.

Son bir kaç yıldır yurt dışındaki Türklerin yaşadığı sıkıntılar ve bize iletilen şikayetler giderek arttıyor.

Karayoluna her yıl artan bir talep var bu talep sıkıntılarında her yıl artmasına neden oluyor

Bu sıkıntıların sadece şikayet olarak kalmaması ve veri haline getirilmesi için Silayolu.com olarak hemen hemen her yıl Anket çalışması yapıyoruz. 2002 yılında da yapmış olduğumuz Anket çalışmasını raporlaştırıp ve kitap haline getirerek hükümet yetkililerine sunduk , Ancak söylemler malesef yine masada kaldı. Bu yılda Yurt dışındaki Türklerin yaşadığı bu sıkıntıların giderilmesi için Anket çalışmamızı yapacağız.

Sezai Koç’"Umarız geçtiğimiz yıl masada kalan söylemler bu yıl masada kalmaz. Avrupalı Türkler yetkililer verilen sözlerin giderilmesini ve sılayolunda yaşanan bu sorunlara önem verilmesini ve cözüm üretilmesini istiyorlar. dedi. Bizde bu vazifeyi kendimize vazife edindik. dedi

Anketimizi internet üzerinden de uzun süredir devam ediyoruz.

İzleyicilerimiz ve takipçilerimiz internet üzerinden Anketimize katılabilirler. vatandaşlarımıızn ayırcağız 10 dakika zaman bir çok sorunların cözülmesine de yardımcı olacaktır.

Anketimize katılmak için Linke TIKLAYIN

 

Haber: SilaYolu.com / Edirne

Silayolu.com internet sitesinde paylaşılan haberlerin, kaynak belirtmeden başka platformlarda paylaşılmasının hukuki suç olduğunu hatırlatır! Bu uyarıyı dikkate almayan kişi ve kurumlar hakkında hukuki süreç başlatılacağını ifade etmek isteriz.