Dedeağaç’ta başlayan ve üç gündür kontrol altına alınamayan büyük ormanı yangını nedeniyle hem Yunanistan hem de Türkiye tarafından kapalı tutulan sınır kapıları 21 Ağustos Pazartesi günü sabah saat 10.00 itibariyle tekrar açıldı.

Dedeağaç kentinde dün çıkan yangın nedeniyle Yunanistan'ın bölgede acil durum ilan etmesinin ardından Edirne Valiliği de İpsala Sınır Kapısı'ndan geçişlerin durdurulması kararı almıştı.

Kapının kapatıldığı haberini alanlar, dün akşam saatlerinden itibaren Yunanistan'a giriş yapmak için Pazarkule Sınır Kapısı'na yönelmişti.

Yoğunluk bugünde devam ediyor.

İpsala Sınır Kapısı'ndan geçişlerin Yunanistan'daki yangınlar sebebiyle kontrollü olarak yapılmaya başlanmasının ardından güzergah değişikliği yapanlar, Edirne'deki Pazarkule Sınır Kapısı'nda yoğunluk oluşturdu.

Yunanistan'a geçmek isteyen aralarında gurbetçilerin de olduğu pek çok kişi Pazarkule'de yoğunluk oluşturuyor.

 

Geçişler kontrollü şekilde yapılacak

Öte yandan, Edirne Valiliğinden yapılan açıklamada, Yunanistan'da yangınların devam ettiği, İpsala Sınır Kapısı'na bağlantılı otobanın ulaşıma kapalı olduğu hatırlatıldı.

Açıklamada, "Yan yollarla ulaşımın sağlanabileceği ancak yan yolların tekrardan kapanma riskinin devam ettiği bilgisi alınmıştır. Bu nedenle, İpsala Sınır Kapımızdan giriş ve çıkışlar kontrollü bir şekilde yapılabilmektedir." ifadelerine yer verildi.

Öte yandan Egnatia otobanında kısmi sorun sürüyor ve yetkililer sürücüleri ihtiyaç durumunda tali yollara yönlendirilebiliyor.

Yola çıkacak vatandaşlarımız önceden yol durumları hakkında bilgi almalarında fayda var.

Silayolu.com