Sıla yolunda gasp edilen gurbetçiler kervanına tatil için memleketlerine giden Fransa’da yaşayan gurbetçi ailede katıldı. Memleketlerine gitmek için yola çıkan gurbetçi aile bütün sıla yolu ülkelerini geçtikten sonra Tekirdağ Çorlu yakınlarında sabah 04:30 sularında soyguna uğradı.

 

En zorlu ülkelerden geçtikten sonra Türkiye’ye girmenin verdiği rahatlık ve yorgunlukla dinlenmek istediklerini söyleyen Oya Ş., başından geçenleri şu şekilde anlattı.

“1 Temmuz gecesi Kapıkule’den giriş yaptık. Sabah 4 buçuk sularında İstanbul’a 85 km kala hafa tesislerinde dinlenme amaçlı durduk annem yanımda, kız kardeşim arkada sağ tarafta oturmuştu. Babamda dayımın arabasında dinleniyordu. Bir anda arka sağ camın patlamasıyla irkildik” dedi.

 

Arka camın kırıldığını ve cam kırıklarının kız kardeşinin üzerine düştüğünü söyleyen gurbetçi kadın, “Hırsızlar flaş açtıkları için ne olduğunu dahi göremedik. Kız kardeşim çığlık çığlığa kaldı. Hırsızlar annemin el çantasını aldı. Kardeşimin çığlığını duyunca babam diğer arabadan koşarak hırsızın arkasından koştu ancak hırsız bir arabaya atlayarak hızla uzaklaştı. Hırsızlar aynı zamanda aracın tekerini de bıçaklamış” ifadelerini kullandı.Olayı hemen Jandarmaya haber verdiklerini ancak Jandarmanın olay yerine 2 saatte geldiğini söyleyen gurbetçi, tutanak tuttuklarını ancak herhangi bir sonuç alamadıklarını belirtti. Araçlarını memleketlerinde tamir ettiren gurbetçi aile 2 teker ve 1 cam için 50 lira ödediklerini söyledi.

 

Tuttukları tutanakta babasının neden şikayetçi olmadığını da anlatan Oya Ş., “Jandarma ekipleri bize adeta şikayetçi olmamak için baskı yaptı. Bize, ‘Şikayetçi olursanız mahkeme süreci başlayacak. Mahkeme tarihinde burada olmazsanız tutuklanırsınız’ gibi ifadelerle bizi adeta yıldırdı. O yüzden babam şikayetçi olmadığını söyledi” dedi.

Kaynak: arti33.com