Olay,16 Temmuz gece yarısı Macaristan Röszke 1 Sınır Kapısından Sırbistan'a açılan Horgos sınır kapısında yabancı plakalı bir Mercedes marka otomobilin incelenmesiyle ortaya çıktı.

 

Yolcu, gümrük yetkilileri tarafından sorulduğunda rapor edecek bir şeyleri olmadığını söyledi. Ancak daha sonra yapılan ayrıntılı incelemede yolcunun çantasında ve sürücü ile yolcu koltukları arasındaki bölmede saklanan küçük bir servet ortaya çıktı.

Yolcu koltuğunda seyahat eden yabancı vatandaşın, toplam ağırlığı 1.403 gram olan 56 adet muhtelif altın takıları götürdüğü belirlendiEle geçirilen takılar arasında 16 adet yüzük, 6 çift küpe, 5 adet kolye ucu, 5 adet kolyeli ve kolyesiz zincir, 9 adet bilezik,3 adet büyük zincir, 1 adet kolye ve uyumlu bileklik seti,1 kolye ve ayrıca Franz Joseph'in resminin yer aldığı daha büyük dükalarla kaplanmış 3 etkileyici kolye. 

 

Hediyelerin de her şey gibi beyan edilmesi gereken bir mal olduğu bilinmesine rağmen, neden mücevher beyanında bulunmadığı sorulduğunda yolcu, bunun düğün hediyesi olduğu için beyan etmesi gerektiğini bilmediğini söyledi. 

Değerli takılara el konulurken olay mahkemeye taşındı.

Haber: Silayolu.com İbrahim Yırtmaz

Silayolu.com internet sitesinde paylaşılan haberlerin, kaynak linki verilmeden başka platformlarda paylaşılmasının veya video habercilikte kullanılmasının hukuki bir suç olduğunu hatırlatır! Bu uyarıyı dikkate almayan kişi ve kurumlar hakkında hukuki süreç başlatılacağını ifade etmek isteriz.