Almanya'da Solingen kentinden memleketi Aksaray'a tatile giden gurbetçi Musa D., gurbetçi vatandaşlar tarafından '185 gün kahrı' diye adlandırılan ve Türkiye'de son genel seçiminde '30 güne' düşürüleceği vadedilen, son bir yıl içerisinde toplamda en az 185 gün yurt dışında bulunma şartı' kurbanı oldu.

 

Aksaray'ın Zincirli Mahallesi’nde Ankara Caddesi üzetinde bulunan belediye binası önüne Audi marka aracını park eden gurbetçi Musa D., aracının plaka sisteminden kontrol edilmesi üzerine hayatının şokunu yaşadı.

 

Şahsın aracına muhtemelen son bir yılda toplamda en az 185 gün yurt dışında bulunmadığı gerekçesiyle '30 gün ' ek süre verilerek yurda giriş yaptığı anlaşılan ve bu süreden haberdar olmadığını iddia eden Musa D. yaşadığı sorun karşısında sinirlerine hakim olmayarak; " Aksaray gümrüğüne sordum.O zaman gümrük memurları mı bana yalan söylüyor ? Memur bana diyecek ki; 'Bir ay sürersin bir aydan bir gün fazla süremezsin. Bende çıkıp giderim” ifadelerini kullandı.  

 

Aracını çektirmek istemeyen gurbetçi vatandaş, Polis ekiplerinin çabası sonrası ikna olarak aracından indi. Araç 7 gün içerisinde yurt dışı edilmek üzere gümrüğe çekildi.

 

Haber: Silayolu.com İbrahim Yırtmaz

Silayolu.com internet sitesinde paylaşılan haberlerin, kaynak linki verilmeden başka platformlarda paylaşılmasının veya video habercilikte kullanılmasının hukuki bir suç olduğunu hatırlatır! Bu uyarıyı dikkate almayan kişi ve kurumlar hakkında hukuki süreç başlatılacağını ifade etmek isteriz.