Federal Alman polisi göçmen kontrolü sırasında  45 yaşındaki 2007 yılından beridir kırmızı bültenle aranan ve hüküm giymiş Türk vatandaşını yakaladı.

Federal polis, uluslararası tutuklama emriyle aranan katili Brandenburg'un Frankfurt kentinde sınır kontrolü sırasında yakaladı.

Federal polis tarafından yapılan açıklamada;  "Memurlar Perşembe günü öğleden sonra şehir köprüsü geçişinde 45 yaşındaki bir kişiyi kontrol etti. Şahıs, memurlara ' Polonyalı olduğunu söyleyerek Polonya pasaportu' ibraz etti. Kontrolde, Türkiye doğumlu adam hakkında Türkiye'den uluslararası tutuklama emri olduğu ortaya çıktı. Tutuklama emrine göre aranan adam, Türk adli makamları tarafından Nisan 2007'de cinayete teşebbüsten ve Ekim 2009'da cinayetten hüküm giydiği ve Türkiye'ye iade edilme işlemlerinin başlatıldığı" belirtildi

Silayolu.com internet sitesinde paylaşılan haberlerin, kaynak linki verilmeden başka platformlarda paylaşılmasının veya video habercilikte kullanılmasının hukuki bir suç olduğunu hatırlatır! Bu uyarıyı dikkate almayan kişi ve kurumlar hakkında hukuki süreç başlatılacağını ifade etmek isteriz.