Almanya’da sürücülerin özellikle yakıt fiyatlarına odaklandığı günlerde, ADAC yeni bir açıklama yaptı. Otomobil kulübü, benzin istasyonlarının fiyatları yalnızca 12:00’de artırmasına izin verilmesinin tüketicilere yardımcı olmadığını ve kuralın kaldırılmasını istedi.
1 Nisan’dan bu yana Almanya’da benzin istasyonları benzin ve dizel fiyatlarını günde yalnızca bir kez – öğlen (12:00) – artırabiliyor. Gün içinde istedikleri zaman fiyatları düşürebiliyorlar.
Düzenlemenin amacı, sürücülerin fiyat değişikliklerini takip etmelerini kolaylaştırmak ve piyasayı daha şeffaf hale getirmekti.
Ancak ADAC, uygulamanın istenen sonucu vermediğini söylüyor.
“Günlük fiyat değişikliklerinin sayısı azaldı, artışların zamanlaması daha öngörülebilir hale geldi,” diyor ADAC Trafik Başkanı Peter König. Ancak “gün içindeki en düşük ve en yüksek fiyatlar arasındaki fark arttı.”
12:00’den sonra yakıt almak zorunda kalan sürücüler daha fazla ödeyebilir.
ADAC eleştirisinde yalnız değil. ZEW, günlük bir fiyat artışının ortalama fiyatların artışından sorumlu olduğunu zaten belirtmişti. Fraunhofer Enstitüsü de bunu tüketici açısından olumsuz gördü.
Bu, hükümetin 1 Ekim’den itibaren uygulamayı planladığı geçici yakıt vergisi indirimi tartışılırken geliyor. İkisi bağlantılı değil: ADAC’nin mevcut talebi, istasyonların günlük fiyat belirleme sistemiyle ilgili, ancak vergi indirimiyle ilgili değil.
Sılayolu.com’dan not: Almanya’da yakıt alan sürücüler için hala sadece hangi istasyonun daha ucuz olduğu değil, aynı zamanda yakıtın ne zaman alındığı da önemli. Öğlen fiyat artışından sonra, aynı istasyonda günün diğer saatlerine göre daha yüksek rakamlar bulabilirsiniz.
Haber: Silayolu.com
Foto: Adope Express
1
Gurbetçi Vatandaş Karakolda Hayatını Kaybetti.
32401 kez okundu
2
Almanya’da Gurbetçi Kayınbaba ve Damadı Öldürüldü.
29881 kez okundu
3
Gurbetçi Genç Trafik Kazasında Hayatını Kaybetti.
25818 kez okundu
4
Düğün Konvoyuna Katılan Gurbetçilere Ait 20 Araç Trafikten Men Edildi.
23723 kez okundu
5
Almanya’da 21 Yaşındaki Engelli Türk Kızı Uçaktan İndirildi. Detaylar Haberde.
23011 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.