Yaz tatilini Türkiye’de geçiren gurbetçi Türklerin dönüş yolculuğu devam ediyor. Tatilini bitiren ve araçları ile Avrupaya dönenler Kapıkule Sınır Kapısı ,Hamzabeyli ve Pazarkule’ sınır kapılarında uzun araç kuyrukları oluşturdular.

Yaz tatilini Türkiye’de geçiren gurbetçi Türklerin dönüş yolculuğu devam ediyor. Tatilini bitiren ve araçları ile Avrupaya dönenler Kapıkule Sınır Kapısı ,Hamzabeyli ve Pazarkule’ sınır kapılarında uzun araç kuyrukları oluşturdular.

Gurbetçilerin yollarda kuyruk çilesi devam ediyor.

Hafta sonunda aynı anda yola çıkan gurbetçiler Türkiye’nin Avrupa’ya açılan sınrı kapılarında saatlerce bekledikten sonra yurtdışına çıkış yaptılar.

Ancak bu sefer de SılaYolu Güzergahı üzerinde sınır kapılarında da uzun kuyrukların oluşmasına neden oldular.Gurbetçiler Sırbistan-Hırvatistan Sınırında 10 Saat Kuyrukta beklediler.

Avrupa ülkelerinde yaşayan ve tatil için Türkiye’ye giden gurbetçiler,Senelik izinlerini tamamladıktan sonra kaldıkları ülkere geri gitmek için dönüşe geçtiler. . Gurbetçilerin hafta sonunda aynı anda dönüşe geçmeleri  ‘Türkiye’den Avrupaya açılan sınır kapılarında uzun kuyrukların oluşmasına neden oldu. Kuyruklar zaman zaman 5-10 km yi buldu. Saatlerce kuyruklarda bekleyen gurbetçiler yurtdışına ülkeden çıkış yaptılar.

ÇİLE DEVAM EDİYOR
Otomobilleriyle Türkiye’den dönüşe geçen gurbetçilerin dönüş güzergahında sınır kapılarında kuyruk çilesi bitmiyor.

Hafta sonu dönüşe geçen gurbetçiler ‘ Macaristan-Sırbistan sınır kapısı Röszke’de kilometrelerce kuyruk oluşturdular..

Macar yetkililerinden alınan bilgide’ Röszke sınır kapısında bekleme süresinin 5-6 saati bulduğunu belirttiler.Yetkililer ‘Röezke sınırına yakın olan Romanya sınırını kullanarak ‘Tatilcilerin Romanya ya giriş yapabileceklerini söylediler.Sırbistan^dan Romanya’ya geşiç yapmak icin kullanılacak güzergah şöyle.
ROMANYA -SIRBİSTAN SINIR KAPISINI KULLANIN

Mare- Jimbolia -Szeget- Mako- Cenad- Sannicolau –  Sırbistan sınır kapısından Romanya’ya  yaklaşık 1 saat 50 dakikada geçiş yapabilirsiniz. Yol tek gidişli gelişli bir otoyoldur.Romanya otoyollarında Rovignette gereklidir. 7 günlük Vignet 3.00 Euro

DİĞER KAPILARA YÖNLENDİRİYORLAR
Macar memurların tam kapasiteyle çalıştığını ifade eden yetkililer, yığılmanın Sırbistan’dan kaynaklandığı belirtti. Yetkililer, bekleme süresini düşürmek için yolcuların diğer sınır kapılarına yönlendirildiklerini kaydetti ve yığılmaların daha çok hafta sonları oluştuğunu söylediler.


YOLLAR KİLİTLENDİ

Önceki gün Türkiye’de senelik iznini tamamlayıp dönüş yoluna geçen Recai Ede ‘ SılaYolu.com Haber merkezimize ulaşarak şu bilgileri verdi.

Recai Ede’ Bulgaristan-Sırbistan ,Hırvatistan ,Slovenya güzergahını tercih eden ‘Tatilcilerin hafta sonunda aynı günde yola çıkması ile birlikte yollar kiltlenme noktasına geldi. Sürücüler 8 ile 10 saat arasında kuyruklarda beklemek zorunda kaldılar. dedi. Recai ede’ Sırbistan -Hırvatistan sınırında yaklaşık 9 saat kuyrukta bekledik. dedi.

SLOVENYA KARAVANKEN TUNELİ ÖNÜNDE UZUN KUYRUKLAR OLUŞUYOR

YOLLARDA KUYRUK ÇİLESİ

Ede ‘ Bu sabah Hırvatistan çıkışı , Slovenya girişinde de manzara aynı idi Sabah 05:30 da Karavanken tüneli önünde uzun kuyruklar oluşmaya devam ediyor, burada ne kadar bekleriz onu kestiremiyorum dedi.

Yollardaki aşırı Trafiğin bugünde devam etmesi bekleniyor.

Haber: SılaYolu.com