Binlerce kilometre katederek tatilini anayurtta geçirmek isteyen gurbetçi vatandaşlar için sağlık hizmetine erişimde büyük kolaylık sağlayan YUPASS, Yurtdışı Provizyon Aktivasyon ve Sağlık Sistemi Türkiye’de uygulanmaya başladı.

 

Almanya, Hollanda, Fransa ve Avusturya’da sigortalı olan Türkler, Türkiye’de YUPASS sisteminden alacakları provizyon sayesinde hiçbir belgeye ihtiyaç duymadan hastaneye gidip tedavisini yaptırabilecek. Sistem gurbetçi vatandaşların en yakın SGK kurumuna başvurmalarıyla devreye giriyor. 

YUPASS sistemi sayesinde gurbetçi vatandaşlar Türkiye’de sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanıyor.

Edirne’nin sağlık karnesi iyi

Öte yandan Avrupalı Türkler’in anayurda girişlerindeki ilk durak olan Edirne’nin yaşam kalitesi bakımından sağlıkta Türkiye’nin önde gelen illeri arasında yer alması da karayoluyla seyahat eden vatandaşlar için şans olarak değerlendiriliyor.

Edirne Valiliği’nden alınan bilgiye göre, Edirne’de Sağlık Bakanlığı, Trakya Üniversitesi ve özel sektöre ait 7 hastane ve toplam bin 927 yatak bulunuyor.

Sağlık dostu otel

Avrupa Birliği’ne komşu il Edirne’de, Kapıkule-İstanbul karayolu üzerinde bulunan Hotel Şimşek ise gurbetçilere uzun yolculuklarında yaşanabilecek sağlık sorunlarında özel ilgi gösteriyor.

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin karşısındaki otel, alt katındaki eczane ve sağlık sektöründen gelen yöneticileri sayesinde, muhtemel kimi rahatsızlıklarda gurbetçi vatandaşların hızlı ve doğru bir şekilde sağlık birimlerine ulaşmasında büyük kolaylık sağlıyor.

48 oda ve 120 yatak kapasitesiyle hizmet veren otel, ücretsiz otoparkı, yeşillikler içindeki bahçesi, kafe ve restoranı ve ailece konaklama imkanlarıyla gurbetçilerin tercih ettiği turizm tesislerinden biri.

GURBETÇİLERE TÜRKİYE’DE ÜCRETSİZ SAĞLIK HİZMETİFOTO.ZEKİ KAR