Daha önce 110 TL karşılığı hava limanlarında yapılacağı açıklanan Kovid-19 testi Kapıkule gümrük kapısına gelindiğinde 220 TL oldu. Halk Bankasına yatırılan 110 TL’ ye ayrıca kapıda 110 TL ek ücret ödeyerek yapılabileceği memurlar tarafından söylendi.

 

TEST İSE 5 İLA 10 GÜN İÇERİSİNDE ÇIKIYORMUŞ

Çağ dışı olan bu uygulamanın kabul edilebilir yanı olmazken gelişen ve çağ atlayan Türkiye’ de bir test sonucunu 10 gün beklemenin mantığını yetkililerin nasıl izah edeceği de merak konusu… Avrupa’da, özellikle Almanya’da gurbetçileri nasıl bir sürprizin beklediği ise muamma. Almanya’nın açıklaması kapsamında sınır kapısında pozitif çıkacak vakanın ülkeye kabulünün yapılmayacağının belirtilmesi sonucu gurbetçileri nasıl bir akıbetin beklediği ise bilinmiyor. Ülkeye döviz girdisi olsun diye tv, tv gezen, gazetelere sayfa sayfa açıklama yaparak gurbetçileri davet edenler umarız buna mantıklı bir açıklama yaparlar. Ayrıca hali ile 10 gün sonra çıkacak test sonucunun hiç bir işe yaramayacağı malum olan testi yaptırmayan gurbetçilerin bankalara ödedikleri paraları nasıl ve ne şekilde geri alabileceği de ayrı bir muamma.

HANİ GURBETÇİLERİN, GÜVENLİĞİ VE SAĞLIĞI SİZİN KIRMIZI ÇİZGİNİZDİ

Her şarta rağmen ülkelerine gelmek için can atan gurbetçilere yapılan bu haksızlık ise hükümet yetkililerinin ve YTB ‘nin hanesine bir eksi olarak yazıldı. Gurbetçilerin sağlığı ve güvenliği bizim kırmızı çizgimizdir açıklamasını yapmak ile bu işler olmuyor. Sevgi eylem gerektirir…

Haber: Murat Pehlivan

SilaYolu.com

Resim: Murat Pehlivan