Edirne'den Yunanistan'a açılan Pazarkule Sınır Kapısı'nda bir araç içerisinde 2 kaçak göçmen yakalandı.

Otomobilin koltuklarının altına özel olarak hazırlanan bölümde, kaçak göçmenlerin hava almalarını sağlamak için hortumlu düzenek bile hazırlanmış.

İşte detaylar....

Edirne'de Pazarkule Sınır Kapısına yurt çıkmak için gelen Avusturya plakalı otomobilin arka koltuklarının altına gizlenmiş ve nefes alabilmeleri için hortum düzeneği kurulan 1'i kadın 2 kaçak göçmen yakalandı.

 

Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ekipleri Gümrük Muhafaza ekipleri ile birlikte göçmen kaçakçılığının engellenmesine yönelik çalışma yaptı.

 

Çalışma kapsamında yurt dışına çıkış yapmak üzere Yunanistan’a açılan Pazarkule Sınır Kapısı’na gelen otomobilde arama yapıldı. Aramada aracın arka koltuklarının alt kısmına yapılan gizli bölmede 1 Suriye uyruklu erkek ile 1'de Filistin uyruklu kadın olmak üzere 2 kaçak göçmen yakalandı.

 

Kaçakçılıkta kullanılan araca el konulurken göçmenleri Bulgaristan'a kadar götürmek için anlaşan Avusturya'da yaşayan sürücü S.K., gözaltına alındıktan sonra sevk edildiği mahkemece tutulanarak cezaevine gönderildi. Kaçak göçmenler ise Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi.

 

Haber: Silayolu.com İbrahim Yırtmaz

Silayolu.com internet sitesinde paylaşılan haberlerin, kaynak linki verilmeden başka platformlarda paylaşılmasının veya video habercilikte kullanılmasının hukuki bir suç olduğunu hatırlatır! Bu uyarıyı dikkate almayan kişi ve kurumlar hakkında hukuki süreç başlatılacağını ifade etmek isteriz.