Almanya' nın Bielefeld kentinden tatil yapmak için memleketleri Nevşehir'e giden gurbetçi aile dönüş yolunda Romanya'da korku dolu anlar yaşadı.

Yaşadıklarını Silayolu.com'a anlatan gurbetçi baba, " Dönüş yolunda Bulgaristan-Sırbistan Sınır Kapıları'nda 10 saati aşan yoğunluk nedeni ile arkadaşımla birlikle iki araç Romanya üzeri dönmeyi tercih ettik. Romanya-Macaristan sınırına yaklaşık 2 saatlik mesafede mola vererek müsait bir yerde bir kaç saat uyuduk. Sonrasında yola devam ettik fakat akaryakıt ihtiyacı dolayısı ile gümrüğe yaklaşık 20 kilometre mesafede benzin almak için tekrar durduk. Ne olduysa zaten başımıza bu benzin istasyonunda geldi" dedi.

 

Başından geçenleri anlatmaya devam eden İ.S.; " Benzin istasyonunda farklı bir sistem vardı. Benzin almayı beceremedik. Tomplamda 5 dakikalık bir süre sonrasında yolumuza devam ettik.Eşim ve çocuklar haliyle arabada uyuyorlardı.Sınır kapısına yaklaşık 1 kilometre mesafe kala hanımı pasaportları vermesi için uyandırdım. Hanım uyanır uyanmaz ' Kız nerede? 'diye feryat etti. Haliyle ben şaşırdım,afalladım. Arkamı bir döndüm 19 yaşımdaki kızım araçta yoktu. Tabi korkuyla birlikte tedirginlik başladı acaba uyuduğumuz yerdemi araçtan indi yoksa benzin istasyonunda mı ? derken kardeşim beni aradı ve kızımın 20 kilometre mesafe geride benzin istasyonunda olduğunu söyledi" dedi.

 

 

Bulgaristan Türk'ü Aile Yardımcı Oldu.

İ.S., " kızım, biz benzin almaya çalışırken o arada tuvalete gitmek için arabadan inmiş ve ben yol yorgunluğu nedeni ile bunun farkına varmadım.Telefonu arabada bıraktığı için beni arayamamış. Sağolsun istasyonda kısa bir muhabbet ettiğim Bulgaristan Türk'ü bir ailenin telefonundan Facebook ve İnstagram'dan bana yazmış ama bende araç kullandığım için görmedim. Bana ulaşamayınca kardeşimi aramış o da beni aradı ' abi kızını benzinlikte unutmuşsun' diye espirili bir şekilde bana haber verdi. Bu arada Nadlac 2 Sınır Kapısı'na gelmiştim ve dönüş yapmam mümkün değildi. Ters yönde biraz ilerlemek zorunda kaldım hatta polis durdurdu durumu anlattım o da müsade etti" dedi.

 

Gurbetçi ailenin bu yaşadıkları her ne kadar filimlere konu olacak cinsten de olsa, çok korktuklarını Sıla Yolunun nedenli meşakkatli bir yolculuk olduğunu ve neler yaşanabileceğine dikkat çekmek için Silayolu.com ile bu anımı paylaştım diyerek sözlerine son verdi.

 

Haber: Silayolu.com İbrahim Yırtmaz

Silayolu.com internet sitesinde paylaşılan haberlerin, kaynak linki verilmeden başka platformlarda paylaşılmasının veya video habercilikte kullanılmasının hukuki bir suç olduğunu hatırlatır! Bu uyarıyı dikkate almayan kişi ve kurumlar hakkında hukuki süreç başlatılacağını ifade etmek isteriz.