Benzerlerini daha önce siz değerli okurlarımızla paylaştığımız bu olay, 3 Eylül 2024 Salı günü Türkiye yönüne doğru Sırbistan'ın Niş kentine 30-35 kilometre mesafede yaşandı.

 

İsminin belirtilmesini istemeyen koca, yaşadıklarını Silayolu.com'a şu şekilde anlattı...

 

"Eşimle birlikte Avrupa gezimizi tamamladıktan sonra Türkiye'ye doğru dönüş yoluna geçtik. Sırbistan-Niş kentine 30-35 kilometre mesafede Lukoil benzin istasyonunda uyumak için mola verdik. Bir kaç saat dinlendikten sonra yola devam etmek için aracımı çalıştırmak istedim fakat araç çalışmadı ne olduğunu anlamadık" diye söyledi.

 

 

'Dolandırıcılar Benzinlikte Hazır Bekliyorlar'

Başından geçenleri anlatmaya devam eden vatandaş, "Aracın çalışmadığını görerek yanımıza gelen bir genç; ' Bu arıza mekanik. Yakınlarda 30-35 kilometre mesafede bir tamircimiz var çekiciyle götürüp tamir edebiliriz' diye bize teklifte bulundu'. Her ne kadar o ısrar etsede, ben arızanın mekanik olmadığını söyleyerek teklifi geri çevirdim. Sonrasında iri yapılı ve Bosnalı olduğunu söyleyen başka biri geldi. Oda aynı teklifte bulundu fakat yine kabul etmedim.Şahıs birden akü başlıklarını ve bir kaç sensörü çıkarıp takmaya başladı. Yabancı bir ülkede olduğumuz için tedirginlik içinde yaptığını kabul etmesemde uğraşmaya devam etti. Araç bir süre sonra çalıştı fakat arıza ışıkları halâ ekranda yanıyordu. Bu işlemin karşılığında benden kahve ısmarlamı istedi. Bende tabiki kabul ettim fakat kahve yerine dört şişe alkollü içecek aldı bende ödedim.

 

'Birlikte Çalışıyor Olabilirler'

Yapılan bu işlem sonrası arıza ikaz lambalarının sönmemesi üzerine bir arkadaşımdan yakınlarda bulunan bir Türk tamircisinin telefon numarasına ulaştım. Tamirci bana, ' benzinciye 30-35 kilometre mesafedeyiz sorunu çözebiliriz diye söyleyince daha öncede Sıla Yolunda okuduğumuz haberler aklıma geldi.Kimsenin günahını almak istemem ama üç kişininde söylediği mesafe olay yerine aynı uzaklıkta ve birlikte çalışıyor olabilirler sorusunu düşünmeden edemedim dedi. Çünkü edindiğim bilgilere göre bir tanıdığımızda benzer bir sorun yaşamış ve kendisinde 1200 avro para alınmış diye belirtti.

 

 

 

Turist vatandaş, akaryakıt istasyonunda bir gurbetçi aileden Silayolu.com iletişim bilgilerine eriştiğini, bu vesileyle sıla yolunda mola verilecek yerleri tercih ederken çok dikkatli olunması gereketiğini ve mola verilen yerde tedbiri elden bırakmamak gerektiğine dikkat çekemek için Silayolu.com editörü İbrahim Yırtmaz ile irtibata geçerek bu reportaji verdiğini belirtti. Turist karı-koca araçlarında arıza olmasına rağmen Türkiye'ye giriş yaptıklarını söyledi.

 

Haber: Silayolu.com İbrahim Yırtmaz

Silayolu.com internet sitesinde paylaşılan haberlerin, kaynak linki verilmeden başka platformlarda paylaşılmasının veya video habercilikte kullanılmasının hukuki bir suç olduğunu hatırlatır! Bu uyarıyı dikkate almayan kişi ve kurumlar hakkında hukuki süreç başlatılacağını ifade etmek isteriz.