Aydın’ın Nazilli ilçesinde ikamet eden emekli bir gurbetçi olan yaşlı kadın, telefonla 2 ay boyunca toplamda 3 milyon lira dolandırıldı. Polis tarafından yapılan operaysonda, dolandırıcı yakaladı ve adliyeye sevkedildi.

Edinilen bilgiye göre, olay Aydın’ın Nazilli ilçesi, Aydoğdu Mahallesinde meydana geldi. Emekli gurbetçi olan H.G. (76) isimli mağduru telefonla arayan dolandırıcılar, kendilerini asker, polis, hakim ve savcı gibi tanıtarak, iki ay içerisinde toplamda 3 Milyon TL dolandırdılar.
Dolandırıcıların bir kez daha telefonla arayıp para istemesi üzerine dolandırıldığını alnayan mağdur H.G. polise müracaat ederek durumu anlattı ve yardım istedi.

FİLM GİBİ OPERASYON
Nazilli Polisinin titizlikle hazırlandığı operasyona 9 ekip katıldı. Mahalle kapsamında ve her sokakta geniş tedbirler alan polis ekipleri, dolandırıcının bir kez daha parayı teslim almak üzere buluşma noktasına gelmesiyle beraber operasyona başladı. Polislerden kaçan şüpheli, kovalamaca sonunda kıskıvrak yakaladı. Film sahnelerini aratmayan operasyon sonrası yakalanan İ.E.H. isimli şüphelinin gözaltına alındığı, soruşturmanı devamı için şahsın adliyeye sevkedildiği öğrenildi.