Türkiye’den Yunanistan üzeri çkış yapıp seyahat etmek amacıyla ‘Avrupa turuna çıkan Zafer Sözer’ Sırbistan’da Belgrad civarlarında OMW benzinliğinde  dinlenirken, en az 2 kişi oldukları belirtilen faili meçhul kişiler tarafından gasp edildi

 

Avrupa turuna çıkan Zafer Sözer eşi ile birlikte Edirne’den  özel otomobilleriyle en son Avusturya’da 2 gün kaldıktan sonra dönüş yoluna geçti, 28.04.2018 gece Belgrad’ta dinlenmek için OMW tesislerine girdi.

UYKUSU GELDİ, DİNLENME TESİSİNE GİRDİ

Beraberinde eşi ile Sırbistan’da Edirne  istikametine gitmekte olan Sözer , uykusunun gelmesi üzerine yolda  bir dinlenme tesisine girdi.

ŞOK YAŞADILAR

Dinlenme tesisinde otomobilini park edip  uyuyan Sözer  ailesi, saat 02.30 sıralarında otomobillerinin önce lastiğinin bıçaklanması ve ardından aracın camlarının kırılma sesiyle uyanarak şok yaşadı. Kırılan camdan değerli eşyaları çalınırken ,faili meçhul gaspçıları gören aile şok geçirdi.

LASTİĞİ KESİP, CAMLARI KIRDILAR

Alınan bilgide bir kaç kişi  olduğu tespit edilen faili mechul kişiler, bir taraftan otomobilin sağ ön lastiğini keserken, arabanın  sol ön camını patlatarak, araç içerisine uzanıp içinde 8 bilezik bulunan çantayı çalıp kayıplara karıştı.

İlk şoku atlatan Aile otomobilin sol ön camlarının kırılmış olduğunu gördüler.Şahıslar aracın içinde buzdolabının üzerinde bulunan çantayı  alarak kayıplara karıştılar. Çantanın içinde değerli eşyalarının olduğunu söyleyen Sözer ‘ Eşim’e ait çantada da 8 tane bilezik vardı, bir anda ne olduğunu anlamaya çalışırken ‘hırsızlar çantayı alıp kaçtılar. dedi.

Yunanistan’dan çıktıktan sonra 5- 6 ülke gezen aile gezdikleri ülkelerde ‘böyle bir olay yaşamadıklarını  ifade ederken, Sırbistan’da  filmlerde yaşanan gasp ve soygun olayının başlarına gelmesinden dolayı perişan olduklarını, bunun kendilerini çok üzdüğünü söylediler.

SIRB POLİSİ İNCELEME BAŞLATTI

Değerli eşyaları gasp edilen Edirneli  ailenin bildirmesi üzerine olay yerine gelen Sırb Polisi, olay yerinde yaptıkları inceleme ve mağdurların ifadelerinin alınmasının ardından, otomobile kaçan faili meçhul kişileri yakalamak için çalışma başlattı.

Alınan bilgide ‘ Bazı gurbetçiler ‘bu olayı yapanların bir şebeke olduğunu, bu gibi olayların Sırbistan’da  bazı tesislerde çok yaşandığını, bunların yakalanması için tesislerdeki güvenlik kameralarının artırılması ve Sırb Polisi güvenlik güçlerinin özel bir ekiple bu işin peşine düşmesi gerektiğini söylediler. Güvenliği ile tanınan OMW Benzinliğinde böyle bir olayın yaşanması gurbetçileride tedirgin etti. ‘Gurbetçiler’ biz OMW benzinliğini güvenli bilirdik. hangi tesislerde kalacağıız dediler. Gurbetçiler ‘ Sırb makamlarının bu gibi olayların yaşanmaması için daha fazla önlem alınması gerektiğini belirtiler.

Haber: Sezai Koç / Silayolu.com

Resimler: @SilaYolu.com