Yurtdışında akıllı telefon kullanmadan önce bunları mutlaka okuyun!

 

Yurtdışı seyahatinizden dönüşte sürpriz bir şekilde yüklü telefon faturasıyla karşılaşabilirsiniz. Bunun önüne geçmek için birkaç basit önlem almanız yeterli.

Tatil veya seyahat için yurtdışına çıkacaksınız. Vize, pasaport, bavul ve seyahat planlarınız hazır. Peki ya akıllı telefon veya tabletinizin internet ayarlarını yaptınız mı? Bazı basit önlemler alarak yüksek fatura sürprizlerinden cebinizi koruyabilirsiniz.

Cihazınızdaki ‘Uluslararası Dolaşım’ özelliğini kapatın. Böylece web, e-posta, MMS ve diğer veri servislerinin mobil hattınız üzerinden yapılmasını engellemiş olursunuz.

Kaldığınız otelde veya bulunduğunuz mekândaki Wi-Fi bağlantısını tercih edin.

Seyahat esnasında Wi-Fi bağlantı bulamamaktan çekiniyorsanız, mobil operatörünüzün yurtdışı veri paketlerinden size en uygun olanını seyahate çıkmadan önce aktive edin. Bu durumda cihazınızın ‘Uluslararası Dolaşım’ özelliğini açık tutmanız gerekecektir.

NAVİGASYON PROGRAMI

Telefon görüşmesi veya video konferans için, Skype, Viber, Google Talk veya Tango gibi ücretsiz iletişim imkanı veren uygulamaları kullanın.

İnternet bağlantısı gerektirmeyen bir navigasyon programı tercih edin.

Gideceğiniz mekanın haritasını yurtdışına çıkmadan önce veya Wi-Fi bağlantınızın olduğu bir yerde cihazınıza indirin. Bunun için Google veya Apple haritasında istediğiniz adresi girmeniz yeterli. Daha sonra internet bağlantınız olmasa bile harita bilgileri cihazınızın hafızasına yüklenir.

IPhone için geliştirilmiş AllSubway uygulamasıyla birçok şehrin metro haritasına internet bağlantısına gerek duymadan erişebilirsiniz.

TOSHİBA’DAN YEPYENİ ÜRÜNLER

Toshiba TNB AŞ hafta içinde düzenlediği ‘Toshiba Spot On’ adlı etkinlikte, yeni model notebook, tablet ve televizyonlarla hizmetlerini tanıttı. Ürünler bu ay sonundan itibaren teknoloji marketlerde olacak.

Portégé Z10t: “2′si bir arada ultrabook-tablet” olarak adlandırılan bu cihaz, kullanım amacınıza göre ister dokunmatik bir tablet, isterseniz de klavyeli bir ultrabook olarak kullanılabiliyor. Windows 8 işletim sistemine sahip olan Portégé Z10t 11.6 inç genişliğinde ekrana ve dört çekirdekli Intel Core i5 işlemciye sahip.

DARBELERE DAYANIKLI CAM

-Excite tablet serisi:Android tabanlı bu tablet serisinde üç ayrı model var. Tüm modellerde Harman Kardon hoparlör ve darbelere dayanıklı Gorilla Glass 2 cam özelliği bulunuyor.

-Excite Pure -Serinin giriş modeli olan bu tablette 10 inç ekran genişliği, 1280×800 ekran çözünürlüğü, NVIDIA Tegra 3 ARM Cortex-A9 dört çekirdekli işlemci ve 16 GB sabit depolama alanı var.

-Excite Pro – NVIDIA Tegra 4 ARM Cortex-A15dört çekirdekli işlemciye ve 2560×1600 piksel çözünürlüklü 10 inç ekran genişliğine sahip.

-Excite Pen – Bu tablet diğerlerinden farklı olarak, ekran üzerinde not almaya yarayan hassas yazma özellikli dijital kaleme sahip.

DÖRT ÇEKİRDEKLİ CEVO 4K İŞLEMCİ

4K Ultra HD televizyonlar: 58, 65 ve 85 inç ekran genişliğine sahip olan bu televizyonlar, 3840×2160 piksel ekran özellikleri ile HD televizyonların 4 katı görüntü kalitesi sunuyor. Cloud TV özelliğinin de olduğu bu televizyonlarda ayrıca HD ekran görüntüsünü ULTRA HD’ye dönüştüren 4 çekirdekli CEVO 4K işlemci de mevcut.

QosmIo X70: Oyun meraklıları için geliştirilmiş bu cihaz, 17.3 ekran genişliğine, dört çekirdekli Intel Haswell i7 işlemciye, Nvidia GeForce GTX 770M ekran kartına, 16 GB belleğe ve 1TB RAM sabit disk özelliğine sahip.

HAFTANIN UYGULAMASI NAMAZ VAKTİ

Bu haftanın uygulaması olan Namaz Vakti, özellikle Ramazan ayında çok işinize yarayacak. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın geliştirdiği bu uygulamayla dünyanın tüm şehirlerindeki namaz, iftar ve sahur vakitlerine ulaşabiliyorsunuz. Namaz vakti gelmeden önce alarm kurabileceğiniz bu uygulama, bulunduğunuz yerdeki kıbleyi de gösteriyor. Uygulamada ayrıca, seçtiğiniz üç ayrı şehrin namaz vakitlerini cihazınıza indirip 30 gün boyunca internet bağlantısı olmadan da görmeniz mümkün.

DENİZ ERGÜREL – İSTANBUL