Bulgaristan güzergahını kullanmak isteyen sürüceler artık vinyet ücretlerini gümrük peronlarında ödeyecekler.

EDİRNE – Trakya Gümrük Ve Ticaret Bölge Müdürlüğünden edinilen bilgiye göre 02/02/2017 Tarihinden itibaren ‘ Bulgaristan üzerinden çıkış yapacak olan araçlar ve TIR sürücülerinin Bulgaristan yolları için gerekli olan vinyet ücretlerinin artık zorunlu olarak gümrük peronlarında tahsil edildiği belirtiliyor.

Bulgaristan güzergahını kullanmak isteyen sürüceler artık vinyet ücretlerini gümrük peronlarında ödeyecekler.

 Vinyetler gümrük peronlarında ödenecek

Diğer yandan ‘ Yurt dışına çıkmak için bekleyen tırlar, Kapıkule’de 10, Hamzabeyli’de 8 kilometre kuyruk oluşturdu.Tır şoförü Zafer Mısır, AA muhabirine, Bulgaristan tarafının ağır çalıştığını söyledi. Bulgar gümrüğünün özellikle gece araç aldığını belirten Mısır, “Gündüzleri pek ağır çalışıyorlar. Sürekli aynı pozisyondayız. Uyumadan yolumuza devam ediyoruz. Biraz uyudun mu arkandaki tırlar seni sollayıp geçiyor. On saat daha geri gidiyorsun” dedi.

Tır şoförü Mehmet Deniz ise tır şoförlerinin yıllardır aynı problemi yaşadığını ifade etti. Dünden bu yana uyumadığını anlatan Deniz, “Yolumuza uykusuz devam ediyoruz. Artık ne yapacağımızı bilemiyoruz. Yetkililerden bu kapıya çözüm bulmalarını istiyoruz” diye konuştu.
 

Edirne