Belçika’dan yola çıkan otomobil sürücüsü M.Y Sırbistan sınırından Bulgaristan’a giriş esnasında sınırda yapılan pasaport kontrolünde sahte ehliyetle yakalandı. Türkiye kökenli Belçika Vatandaşı olan otomobil sürücüsünün Belçika’da ehliyetinin ebediyen geri alınmasıyla Türkiye’ye gitmek için İnternet üzerinden sahte AB ehliyeti aldığı belirlendi. Sılayolu.com’a başından geçenleri anlatan M.Y pişmanlığını dile getirirken çoluk çocuk perişan olduk.Ben bir hataya düştüm, aldığım ehliyet Polanya ehliyeti idi bana orijinal AB ehliyeti olduğunu söylemişlerdi. Ehliyet orijinal değilmiş. Başkaları benim düştüğüm hataya düşmesin dedi.

Belçika’dan yola çıkan sürücünün Bulgaristan’a geldiğinde pasaport kontrolünde ehliyetinin sahte olduğu anlaşılması ile sahte evrak düzenlemeden ve ehliyetsiz araç kullanmadan dolayı da otomobilene el koyulduğunu söyledi. Sürücü hakkkında geçersiz sürücü belgesiyle araç kullanmadan dolayı ağır para cezasının yanında soruşturma başlatıldığı 24 saat göz altında tutulacağı belirtildi.

Diğer yandan yine gün içersinde gelen bilgide Türkiye 'ye giden bir bayan sürücüsününde sahte ehliyetle yakalandığı belirtiliyor. 

Kimliği açıklanmayan bayan sürücünün'de sahte ve geçersiz ehliyet ile araba kullanmaktan tutuklandığı ve göz altına alındığı belirtiliyor.

Bulgaristan’da Sürücü belgesi olmadan veya geçersiz sürücü belgesiyle araç kullanıldığı tespit edildiğinde para cezasının yanında kullanılan araç (kime ait olduğu bakılmaksızın) 6 ay ile 1 yıl arasında trafikten men edilmekte.

Haber: Silayolu.com / Sofya / Sezai Koç