Sıla Yolu'nda dönüşe geçen gurbetçiler için önemli uyarı. Sırbistan hız kurallarına uymayan sürücülere ağır cezalar verdiği bildiriliyor. Otoyollarda hız limitini sıkı bir şekilde denetleyen Sırbistan, radarlarla hız kontrolü yapıyor ve kurallara uymayan sürücülere cezalar kesiyor.Alınan bilgide Sırbistan’ın Belgrad şehrinden Hırvatistan sınırına kadar olan 100 kilometrelik mesafe için belirlenen süre 50 dakika ve Niş - Belgrad-arası için ise 1 saat 59 dakika da hız sınırını aşanlara ağır cezalar kesildiği belirtiliyor

170 KM hız sınırını aşanların ehliyetine el konuluyor.

Türkiye’den Belçika‘ya dönüşe geçen isminin açıklanmasını istemeyen H.E ‘ Silayolu.com’a şunları anlattı. H.E  dönüş yolunda Niş - Belgrad istikametinde Belgrad gişelerine geldiğimde Polis tarafından cevrildim. Polis Alınan ölçümlere bağlı olarak saatte 181 km yaptığımın tespit edildiğini söyleyerek pasaport ve ehliyetimi istedi. Polisler 181 km ile hız sınırını ihlal ettiğimi 40.000 bin dinar ceza kesileceği ve ehliyetime 3 ay el konulacağını belirterek mahkemeye çıkacağımı söylediler.Ertesi gün nöbetçi mahkemeye çıkarıldım.Hakim yaptığım hız ihlaline itirazımın olup olmadığını sordu , bende cezamı bildiğim için her hangi bir itirazda bulunmadım.Hakim, mahkeme tarafından 40.000 dinar ceza kesilerek ehliyetime el konulduğunu ülke içersinde araçımı kullanamayacağımı, cezamı ödedikten sonra bir başka şoförün aracımı kullanarak Sırbistan’ı terk edebileceğimi söyledi.

H.E,  Belgrad’tan bir şoför tutarak Hırvatis'tan‘ üzerinden ülkeyi terk ettim dedi.

Sırbistan’da ağır cezalar kesiliyor.

Sırbistan’da bir kaç yıl önce aşırı hız yapan sürücülere ağır cezalar verilmeye başlanmıştı.

Ortalama hızı 121 ile 140 arasında olanlar, ortalama hızı 141 ile 150,5 bin dinar (42 euro) arasında olanlar ile Ortalama hızı 121 ile 140 arasında olanlara 3 bin Dinar (25 Euro),  para cezasıyla cezalandırılıyor. 151 ila 160,10 bin dinar (85 euro). ). Hızı 161 ila 180 arasında olan sürücülere 20 bin dinar (170 euro) para cezası verilerek ve ehliyetlerine 1 ay süreyle el konuluyor. Ortalama 181 ila 200 kilometre hızla seyahat eden sürücülere 40.000 dinar (340 euro) para cezası kesildiği ve Ehliyetlerine de 3 ay süreyle el konulduğu belirtiliyor. Otobanda saatte 230 km üzerinde hız sınırı ihlali yapanlar hakkında ise 30 - 60 gün süreli hapis cezasına varabilecek cezaların uygulanabileceği kaydedilmektedir.

Haber. SilaYolu.com/ Belgrad
Fotoğraf: SilaYolu.com (Arşiv)