Bulgaristan’da rüşvet olayı.

 

 

05.01.2019 tarihinde Memleketlerinden Avrupa’ya dönüş yapan Türkleri durdurub Radara girdiniz diyerekten Bulgar Trafik Polis ekibleri rüşvet aldılar.

 

Sofia’yı geçtikten sonra ( Otoban bitişi ) gidişli gelişli yolda Sırbistan sınırına gidişte, seyir halindeki gurbetçi Türk Vatandaşlarından Avrupa’ya dönüş yolunda, gelişi güzel durdurub, önce Ehliyet Ruhsat ve Passabort kontrolü yaptı. Sonra Vinjet kontrolu yapıb dahada sonra Vatandaşlarımızla sohbete başlayan Trafik Polisi , iyi derece sayılabilecekte Türkçe konuşmakta.

Gurbetçiler’in kendisine güzel Türkçe konuşuyorsunuz demesi üzerine Polis memurunun Bulgaristan’da baya bir Türk’ün yaşadığını söyleyerek ama bu cezadan kurtulmanız anlamına gelmiyor demesi de dikkat çekiciydi. 

Polis Vatandaşlarımıza Türkçe olarak seni niye durdurduk biliyormusun demesi üzerine, Gurbetçilerimiz kontrol mu var diye sordu bunun üzerine hayır diyen Polis memuru ozaman herkesi durdururduk diye cevap veriyor. Ozaman niye durdurdun diyen Gurbetçilere, Sofia çevreyolunda Shell benzinliğinin karşısında direkte asılan Radar var diyen Polis memuru, 50 lik yolda 88 gittiniz diye cevap veriyor. Bunun üzerine Gurbetçiler biz önümüzdekileri takib ettik ama onları durdurmadınız demesi üzerine, Polis memuru onlar Bulgar olduğundan Posta yoluyla ceza kesilecek diyor.

Polis memuru kısa bir sohbetten sonra tabiki Türkçe, Avusturya’da ödersen 120 ödeyecen Gümrükte versen 100 verecek burda versen 50 vereceksin diyor. Levhamı diye bizim Vatandaşın sorması üzerine kaçamak cevap veren memura kartla ödeyebilir miyiz diye sorması üzerine Gurbetcinin hayır diyor memur. 

Bunun üzerine 25 Euro ver kaybolun diyor Polis memuru. En sonunda 20 Euro’ya işi bağlayan Gurbetçiler yola devam ediyorlar.

Bize Videoyu yollayan Gurbetçilerimiz orda kesinlikle 50 gecmediklerini sadece Rüşvet için durdurulduklarını bize ilettiler. 

Görünen o ki bunlar Avrupa birliğine girmiş olsalar da, maalesef Rüşvet olayına devam ediyorlar.