4 haftalık tatillerini memleketleri Afyonda geçiren Belçikalı gurbetçi aile, dönüş yolunda Bulgar polisinin zulmüne uğradı. Polisler aileden 500 Euro rüşvet istedi.

 

4 haftalık tatillerini memleketleri Afyonda geçiren Belçikalı gurbetçi aile, dönüş yolunda Bulgar polisinin zulmüne uğradı. Polisler aileden 500 Euro rüşvet istedi.

Sıla yolunda en çok şikayet gelen ülkelerin başında gelen Bulgaristan’da Belçikalı gurbetçi aile polis zulmüne maruz kaldı. Memleketleri Afyonda geçirdikleri 4 haftalık izin sonrası Belçika’ya doğru yola çıkan gurbetçi aile, Sofya-Niş otoyol ayrımında karayolu güzergahına girdiklerini belirterek, azami süratle seyir halindeyken Bulgar Polisleri tarafından durdurulduklarını kaydetti.

200 Euro verip kurtulabildiler

O anları anlatan gurbetçi Rukiye K, ’’40 yaşları civarında olan Bulgar Polisi ‘Radara yakalandığımızı iddia ederek; aracın evraklarını isteyip, oğlumu Polis aracına götürdü. Bizlerinde araçtan çıkmasına müsade etmediler. Biz araçtan Polislerle oğlumun konuşmasını izlemek zorunda kaldık, Bulgar Polisi sık sık elindeki copu sallayıp,yüksek sesle bağırıyordu. 5-10 dakika sonra oğlum gelerek Bulgar Polisinin”ya 500 Euro verirsiniz, yada sizi Sofya’da mahkemeye çıkartırız. Mahkemeye çıkana kadarda hepinizi nezarethanede 24 saat hücrede tutarız” dediğini iletti.
Bu arada Almanya Türklerinden biri bizim durumumuzu görünce yardımcı olmak üzere durdu. Bulgar Polisi onları bize yaklaştırmadı ve uzaklaştırdı. Sonunda 200 Euro rüşvet vererek ellerinden kurtulduk.” ifadelerini kullandı.

Bulgaristan’da yaşanan sıkıntılar artık bizleri bezdirdi

Türkiye’ye gidiş-dönüşlerde Bulgaristan’da korku ve endişe içinde geçiş yapmak istemediklerini belirten Rukiye K, “Bulgaristan, nasıl bir Avrupa ülkesi. Rüşvet, bahşiş isteyen polis ve gümrük memurlarıyla dolu. 50 yıldır bu çileleri çekiyoruz. Birgün birisi de gelip bize sahip çıkmadı. Sıla yolunda özellikle Bulgaristan’da yaşanan sıkıntılar artık bizleri bezdirdi” dedi.

Suç duyurusunda bulunacak!

Olayın şokunu hala atlatamadığını kaydeden Rukiye K, Bulgaristan’daki yetkililere o günün konum ve saatini vererek polisler hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

Kaynak: BelTurkHaber 

Şükrü Sağlam