SOFYA – Bulgaristan Radyosunun verdiği habere göre ‘ Kara ve deniz sınırlarında bulunan hudut kapılarına mobil termometrelerle nöbetçi ekiplerin gönderildiği belirtiliyor.

Bulgar yetkliler tarafından yapılan açıklamaya göre ‘Bulgaristan’a açılan sınır kapılarında da Corona virüsünü önlemek amacıyla ‘ Türkiye ile Bulgaristan arasında yer alan Kapıkule’nin karşısındaki Kapitan Andreevo sınır kapısından geçiş yapan  her yolcunun sağlık durumu ve vücut ısısı kontrol ediliyor.

Bulgaristan Radyosunun verdiği habere göre ‘ Kara ve deniz sınırlarında bulunan hudut kapılarına mobil termometrelerle nöbetçi ekiplerin gönderildiği belirtiliyor.

Geçtiğimiz günlerde Macaristan ve Sırbistan sınırında Corona virüsünün yayılmasını engellemek amacıyla kontrollerin başladığını duyurmuştuk.

SılaYolu Güzergahında bulunan diğer ülkeler’de Corona virüsünün yayılmasını önlemek amaçlı tedbirler almaya hazırlanıyorlar.

Corana Virüsüne karşı ‘Türkiye’nin Avrupaya açılan sınır kapılarında da ‘önlemler alındı. Yunanistan’da koronavirüsü tespit edilmesinin ardından Edirne’deki sınır kapılarında Gümrük personeline maske ve eldivenler dağıtılırken, İl Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklarla Mücadele birimi ve UMKE ekipleri de sınır kapılarında önlem aldı.

Komşu ülke Yunanistan’da koronavirüsü tespit edilmesinin ardından Pazarkule, İpsala, Kapıkule, Hamzabeyli sınır kapılarında koronavirüs önlemleri alındı.

Yetkililerden alınan bilgye göre ‘Pazarkule Sınır Kapısı’nda gümrük ve polis görevlileri, Türkiye’ye giriş yapan araçları tek tek kontrol ettikten sonra araçlardaki yolculara bir hastalıkları olup olmadığını sorarak işlemlerini yapıyor.

Sınır kapılarındaki önlemler kapsamında Edirne İl Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklarla Mücadele birimi de aktif hale getirildi. UMKE ekiplerinin de sınır kapılarında önlem aldığı görüldü. Yetkililer şu ana kadar şüpheli bir vakaya rastlanmadığını belirttiler.

Haber: SılaYolu.com

Foto: SilaYolu.com