Koronavirüs tedbirleri kapsamında Avrupa’ya açılan sınır kapılarının yolcu giriş çıkışlarına kapatılmasının ardından, ülkeye giriş yapan TIR’lar sıkı denetimden geçiyor.

Edinilen bilgide ‘ İlk olarak Çin’de ortaya çıkan ve 6 kıtaya yayılan yeni tip koronavirüs hakkında Türkiye’nin önlemleri dünyaya örnek oldu. Virüsün özellikle Avrupa’dan geldiğine dikkat çeken Türkiye, sınırlarını kapatıp uçuşlarını durdurdu. Koronavirüs tedbirleri kapsamında Avrupa’ya açılan sınır kapılarının yolcu giriş-çıkışlarına kapatılıp, sadece TIR’ların geçişlerine izin verildiği Kapıkule Sınır Kapısı’nda önlemler en üst seviyeye çıkarıldı. Ülkeye giriş yapan TIR’lar dezenfekte edilirken, sürücüleri de ateşleri ölçülüp, kontrolden geçiriliyor.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Avrupa’ya açılan sınır kapılarının yolcu giriş-çıkışlarına kapatılıp,  Kapıkule Sınır Kapısı’nda önlemler en üst seviyeye çıkarıldı. Ülkeye giriş yapan TIR’lar dezenfekte edilirken, sürücüleri de ateşleri ölçülüp, kontrolden geçiriliyor.

Geçtiğimiz. ‘Çarşamba akşamı Edirne’den Bulgaristan’a açılan Kapıkule, Hamzabeyli, Yunanistan’a açılan İpsala, Pazarkule, Kırklareli’den Bulgaristan’a açılan Dereköy Sınır Kapısı yolcu giriş-çıkışlarına kapatıldı. Sınır kapılarında sadece yük taşıyan TIR’ların geçişlerine izin veriliyor.

TIR’LAR SIKI DEZENFEKTASYON İŞLEMİNDEN GEÇİRİLİYOR
Geçişlere kapatılan ve sadece TIR’ların giriş çıkış yaptığı kapıların başında gelen Kapıkule Sınır Kapısı’ndan ülkeye giriş yapan TIR’lar sıkı kontrolden geçiriliyor. Gelen TIR’lar önce dezenfekte noktasına yönlendiriliyor. Burada ilk olarak iç dezenfektesi yapılan TIR’ların daha sonra dış dezenfektasyonu yapılıyor.

TIR’lar daha sonra peronlara yönlendirilerek burada sürücülerin ateşleri ölçülüp, kendilerini 14 gün izole edeceklerine dair belirtilen formu dolduruyorlar. Aynı noktada Türkiye tarafından bekleyen sürücüyle, yurtdışından gelen sürücü yer değiştiriyor.

60 KM KUYRUK OLUŞTU

Alınan bilgide’ Bulgaristan’dan Türkiye’ye açılan en büyük sınır kapısı olan Kapitan Andreevo- Kapıkule sınır kapısında dün  itibarıyla 60 km yakın TIR kuyruğu oluştuğu belirtiliyor.

Türkiye’nin sınır kapılarını kapatması ve her iki tarafta da sıkı sağlık taraması uygulaması ardından işlemlerin yavaş işlediği beliriliyor..Kuyrukta bekleyen Tır şoförleri saatlerce kuyrukta beklemekten isyan ettiler. Uzun yol şofürü olan Sinan Kılıç ‘ Sosyal medya üzerinden ‘Edirne Valiliğine seslenerek bu soruna yetkililerin bir an önce çözüm bulmalarını istedi. ‘ Sinan Kılıç ‘   T.C devletine sesleniyoruz Bulgaristan dan Türkiye 60 km kuyruk var millet birbirini yiyor..Yabancı plakalı araçları artık almayın … Türk sofolerimizin girişlerine izin verin.. sıra yoğunluğu azalsın .. Şöforlerimiz mağdur ekmek su yemek sıkıntıları var.. yetkililerden çözüm istiyoruz…dedi.

SİNAN KILIÇ

Sinan Kılıç  Sinan Kılıç ‘ ile yaptığımız telefon görüşmesinde SılaYolu.com’a şunları söyledi. Deprem olur yardım tırları Yola çıkar Savaş olur yardım tırları yola çıkar salgın olur 

   yardım tırları yola çıkar Bir kere de bizi alkışlayın be yaa.dedi.

 BULGARİSTAN T.C FİLİBE BAŞKONSOLOSLUĞU DEVREYE GİRDİ

 Koronavirüs salgını nedeniyle sınır kapılarında bekleyen TIR sürücülerimize yönelik Filibe Başkonsolosluğu bir yazı yayınladı.

 Yayınlanan yazıda şu ifadelere yer verildi,

 Yeni tip koronavirüs salgını kapsamında alınan sağlık tedbirleri ve sınır geçişlerinde yapılan yeni düzenlemeler nedeniyle Bulgaristan sınır geçişlerinde uzun TIR  kuyrukları oluştuğunu gözlemlenmektedir.

 Bu kritik dönemde halk sağlığı açısından mecburi olan bu tedbirler uygulanırken, ekonomi çarkının dönmesinde büyük bir rolü olan siz değerli vatandaşlarımızın işlemlerinin olabildiğince daha hızlı ilerlemesive her şeyden evvel sağlık başta olmak üzere, temel insani ihtiyaçlarınızın karşılanabilmesi için gerek ülkemiz, gerek Bulgaristan makamlarıyla en üst düzeyde girişimler yapılmaktadır.

Sorunlarınız bağlamında aşağıdaki acil durum telefonlarımız üzerinden konsolosluklara 7 gün 24 saat ulaşabilirsiniz. denildi.

T.C Sofya Büyükelçiliği 
+359 888 85 7979

T.C. Filibe Başkonsolosluğu
+ 359 877 67 4680

T.C. Burgaz Başkonsolosluğu
+ 359 886 18 1758

Sinan Kılıç’ın Tweet’i

BULGARİSTAN TARAFINDA UZUN KUYRUKLAR OLUŞTU.

Kapitan Andreevo hudut kapısında TIR kuyruğunun uzunluğu 60 kilometreyi buldu. TIR sürücülerinin ihtiyaçları için sınır bölgesinde Seyyar tuvaletler yerleştirildi.

KUMANYA DAĞITILDI

Bulgaristan toprakları içerisinde olup Türkiye’ye geçiş yapabilmek için uzun süredir beklemekte olan TIR şoförlerimizin çektikleri sıkıntılarını bir nebze olsun hafifletebilmek, acil ihtiyaç duydukları gıda maddelerini temin etmek üzere T.C Sofya Büyükelçiliğimiz koordinasyonunda; UND Derneği, Yurtdışı Türkler ve Akrabalar Topluluklar Başkanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Kızılay, Kızılhaç, ve Bulgaristan iş dünyamızın destekleriyle bugün (24 Mart) kumanya, içme ve temizlik suyu dağıtımı yapıldı

 

Haber:SılaYolu.com