Avrupa’dan Türkiye’ye karayolundan seyahat ederken bir çok vatandaşlarımızın transit geçtiği ülkeler ‘Sınırlarını kapatma kararı almaya devam ediyorlar.

 

SOFYA – Bulgaristan sınırlarını kapatma kararını 17 Nisan’a kadar uzattı.

Bulgaristan ‘Sınır Polisi” Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre ‘Daha önce alınan Sınırları kapatma kararının  17 Nisan’a kadar uzatıldığı açıklandı. Bulgaristan sınırları 17 Nisana kadar kapalı kalacak. Yapılan açıklamada ‘Bulgaristan sınırlarının Avrupa dışındaki tüm vatandaşlara ‘ AB üyeleri ve Schengen ülkelerinden gelenler için geçerli olduğu belirtirken ‘ Bulgaristan’a giriş yasağı Schengen ülkelerini ve Schengen ülkeleri dışındaki ülkeleri kapsadığı belirtiliyor.

Bu ülkeler sunlar ‘ İtalya, İspanya, Fransa, Büyük Britanya ve Kuzey İrlanda, Almanya, Hollanda ve İsviçre. Belçika,Fransa, Çin Halk Cumhuriyeti, Güney Kore, İran ve İsviçre ‘den gelen vatandaşların Bulgaristan’ sınırlarından geçişleri yasak.

Kapitan Andreevo ve Lesovo sınır kapıları üzerinden Türkiye’ye sadece Nakliyat yapan Tır’ların ve kamyonların geçişine izin veriliyor.

Bulgaristan “Sınır Polisi” Genel Müdürlüğünden yapılan açıklama’da Sınırları kapatma kararının  17 Nisan’a kadar uzatıldığı belirtilirken bu geçici sınırlamanın uçak, deniz, demiryolu ve karayollarındaki tüm sınır kapıları için geçerli olduğu belirtiliyor.

Haber: Sılayolu.com