1 Bulgar Levası’nın 7 TL’yi geçmesi ile birlikte Bulgarlar, alışveriş yapmak için rotalarını Edirne’ye çevirdi. Türk Lirasının kurdaki hareketlenmesi ile beraber 1 Bulgar levası, 7 lirayı geçti. Bulgaristan halkı ise araçları ile Edirne pazarının yolunu tuttu. Trakya Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü’nün verilerine göre, Hamzabeyli ve Kapıkule Sınır Kapısı’ndan 1 Ocak – 27 Kasım aralığında 1 milyon Bulgar turist, Edirne’yi ziyaret etti.

Edirne Esnafı Halinden Çok Memnun!

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt, hafta sonu Bulgar turist sayısının yaklaşık 12 bini bulduğunu ve kişi başı ortalama 500 Euro harcadığını belirtti. Pazarda kadın ve erkek giyim ürünü satan Serkan Şen, işlerinin eskiye oranla 3 kat arttığını ve durumdan çok memnun olduğunu dile getirdi. Pazarın bir diğer esnafı Mehmet Demir ise, Levanın yükselmesi ile işlerinin çok açıldığını söyledi. Demir, ‘’ Bizden alıp orada satıyorlar, bir başka pazarda bu kadar satmıyoruz ancak Bulgar müşteriler sayesinde para kazanıyoruz,’’ dedi.

Bulgaristan’dan gelen Gergana Lazarova, Edirne’de her şeyin çok ucuz olduğunu ve Edirne’ye alışveriş yapmak için geldiğini söyledi. Her Cuma Edirne’ye gelip alışveriş yaptığını söyleyen Lazarova, ‘’burada ürünler hem daha ucuz hem de daha kaliteli, Bulgaristan’da bu kadar kaliteli değil,’’ dedi.