Bu yıl, 164 km’lik bölgesel yollar yeniden inşa edilmeye başlanacak ve planın 2019’un sonuna kadar 400 kilometrelik bir yolun onarılması planlanıyor.

 

İnşaat, Trafik ve Altyapı Bakanı ”Zorana Mihayloviç”, Sırbistan Yollarının Yol Yolları Raporunun sunumunun ardından, bu görevlerin tamamlanmasını hızlandırmak için finansçılarla yapılan görüşmelerde belirli prosedürlerin değiştirilmesine yönelik olasılıkları tartışılmasının talimatını verdi.

Karayolu rehabilitasyon projesi, Dünya Bankası, Avrupa Yatırım Bankası (EIB) ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) kredileri ile yürütülmektedir.

Mihajloviç, önümüzdeki dönemde, işlerinin kalitesine ve son teslim tarihlerine uyulmasına ilişkin yolların onarılması için verilen tüm tasarım şirketleriyle, inşaat, ulaştırma ve altyapı bakanlığıyla görüşeceğini açıkladı.

Sırbistan ‘da bölgesel yolların onarımı projesi hakkında bakanla yaptığı toplantıda, Sırbistan’ ın Yolları Direktörü Zoran Drobnjak ‘ın tasarım şirketlerinin temsilcilerinin katıldığı toplantıda, bu yıl 164 kilometre bölgesel yolun yeniden inşasına başlanacak ve Plan 2019 yıl sonu itibariyle 400 kilometrelik bölgesel yol yenilenecek.

Yolların yeniden inşası ile birlikte 43 onarım işi de tasarlandığını söyledi.