Avusturya’da her yıl yaklaşık 200.000 ömrünü tamamlamış araç geri dönüşüm için trafikten çekiliyor. Ancak bunların sadece 40.000’inden azı ülkede kalıyor.

Avusturya Atık Yönetimi Şirketleri Birliği, Avusturya’da her yıl yaklaşık 200.000 ömrünü tamamlamış aracın geri dönüşüm için toplandığını, ancak bunların sadece 40.000’inden azının profesyonel bir şekilde hurdaya ayrıldığını belirtiyor. “Geri kalanlar genellikle yasadışı yollarla yurtdışına çıkıyor.

 

Bu durum değişmeli” diyor dernek. Çünkü doğru bir işlemle araç başına ortalama 982 kg geri dönüştürülebilir malzeme geri kazanılabilir.

 

Atık yönetimi şirketleri: Her yıl 160.000 ömrünü tamamlamış araç geri dönüştürülmüyor

Sektör, Avusturya’da ömrünü tamamlamış araçların üreticiler ya da ithalatçılar tarafından ücretsiz olarak bertaraf edilmesini talep ediyor. Hurdacılar perşembe günü yaptıkları basın açıklamasında “Ancak bu şekilde Avusturya’daki tesislerde düzgün bir şekilde geri dönüştürülebilirler” dedi. Hurdacılar, 2002 yılından bu yana yürürlükte olan Ömrünü Tamamlamış Araçlar Yasası’nın, üretici ve ithalatçıları kendi markalarına ait ömrünü tamamlamış tüm araçları ücretsiz olarak geri almakla yükümlü kıldığına dikkat çekti.

Kaynak ve Fotoğraf: dervirgul.com