Artık kendi yakıtını kendin doldur sistemi Türkiye’de.

 

Türkiye genelinde 30 istasyonda vermeye başladığı self servis hizmeti ile Aytemiz’den Artık Akaryakıt İstasyonunda Kendi Yakıtınızı Kendiniz Alacaksınız.

 

 

Artık Akaryakıt İstasyonunda Kendi Yakıtınızı Kendiniz Alacaksınız

 

Aytemiz, 2 yıl süren Ar-Ge çalışması ve 10 milyon TL’lik yatırımla Türkiye genelinde şu an 30 istasyonunda self servis hizmetini başlattı. Mart 2019 itibariyle Türkiye genelinde 40 ilde 100 istasyonda self servis hizmetini vermeyi planlayan Aytemiz, yakıt dolumu işleminin 2.5 dakika gibi kısa sürede bitmesini hedeflerken hem doğru yakıtın alınmasını hem de müşterinin daha ucuz yakıt almasını hedefliyor. Benzinde 10, dizel yakıtta 15 kuruş daha avantajlı fiyat sunan Aytemiz’in self servis hizmeti güvenlik nedeni ile LPG otogaz dolumlarında geçerli olmayacak. Self servis kullanan Aytemiz müşterileri Aytemiz sadakat kartına para puan da kazanabilecek.

 

Sistem Nasıl Çalışacak?

 

 

İlk önce plaka, pompa adasına kurulan hassas bir kamera ile tanınacak ve sisteme girilecek. Sürücü, işlemini dokunmatik ekran aracılığı ile başlatacak ve bulunduğu tarafta yer alan ürün tabancasını aracının deposuna yerleştirecek. Ekrandaki yönlendirmeler ile pompa adasına kurulan bir kiosk aracılığıyla, BKM TechPOS sistemi sayesinde POS ile pompanın eşleşerek ücret tahsilatı yapılacak ve Banksoft yazılımı sayesinde de kredi kartı ile ödeme akışları sağlanacak. Ödemenin tamamlanmasından sonra pompa aktif hale gelecek. Dolum bittikten sonra pompayı yerine koyan müşteri kiokstan faturasını alacak ve yoluna devam edecek. Bu işlemin 2.5 dakikada tamamlanması öngörülüyor. Diğer taraftan eğer müşteri bu süreci tek başına yönetemezse self servis hizmeti verecek olan adalarda çalışan pompa görevlileri ayrıca “self servis asistanı” olarak görev yapacak. İhtiyaç halinde bu asistan hemen devreye girip müşterinin yerine bu süreci gerçekleştirecek.

 

 

“Müşterilerimizden Aldığımız Geri Bildirimle Bu Hizmeti Sunuyoruz”

 

Aytemiz Genel Müdürü Ahmet Eke, “Sektörümüzde ürünler ve standartlar belli olduğu için rekabette farklılaşmanın yolu hizmetten geçiyor. Akaryakıt tüketicileri günlük yaşamlarında ihtiyaçlarını ve isteklerini “hızlı” ve “pratik” olarak gerçekleştirme arayışındalar. Batılı ülkelerde uygulanan sistemlere ve hizmetlere çok hızlı adapte olabilen tüketicilerimizin bu gelişmiş yazılım ve yapay zekâ sayesinde, son derece kullanıcı dostu olan self servis yakıt alımına da çok kolay adapte olacaklarına ve hizmetin hızla yaygınlaşacağına inanıyoruz. Hali hazırda, perakende ve gıda sektöründe self servis hizmeti sıklıkla kullanılıyor. Ayrıca, yaptırdığımız bağımsız araştırmalarda da self servis hizmetinin sunulması halinde onu kullanmayı tercih edeceğini söyleyen tüketicilerimizden aldığımız cesaretle, perakendeci ve öncü marka kimliğimizi de göz önüne alarak bu açılımı yaptık. Artık tüketicilerimiz, akaryakıt satış görevlisi beklemeden, kimsenin yardımına gerek duymadan, daha kısa sürede daha avantajlı fiyatlarla, yakıt alımlarını ve ödemelerini gerçekleştirebilecekler” dedi.