Olay, 8 Eylül Cuma günü Kuzey Makedonya'dan Sırbistan'a açılan Presevo sınır kapısında gerçekleşti. Rasim E. iddiasında: " Cuma akşamı saat 18.30 sularında Sırbistan'a giriş yapmak için sınır kapısına geldiğimizde gümrük görevlileri aracımı aramak istediler tabiki kendimden emin olduğum ve yasa dışı birşey taşımadığım için gayet normal bir şekilde arayabileceklerini söyledim. Bu arada görevlilerden bir tanesi sanırım aracımın lüks olduğunu gördüğünden olacak ki; bana ne iş yaptığımı sordu. Bende profosyonel futbolcu olduğumu söyledim " diye aktardı.

 

Beni 200 Metre İleriye Götürdüler.

Gurbetçi vatandaş, araç kontrolünden 15 dakika sonra 2 görevli beni götürmek istedi. Bende arkadaşımında gelmesini istediğimi söyledim fakat bunu kesinlikle kabul etmediler. Beni gümrük gişelerinden 200 metre geriye doğru götürdüler. Sonra bir tanesi cebinden ufak bir tabanca ve bir kaç mermi çıkardı. Bana " Bunlar senin aracından çıktı. Biraz para verirsen bu konuyu kapatabiliriz" dediler. Bende kendilerine bu silahın benim olmadığını ve kesinlikle bu suçlamayı kabul etmediğimi söyledim.

 

Pasaportlarımızı 7 Saat Sonra Bizden Aldılar.

Yaşadıklarını anlatmaya devam eden Rasim E., olayın üzerinden 7 saat geçtikten sonra arabamın anahtarını ve pasaportlarımızı geri istediler. Bende vermek istemeyince beni kelepçelediler. Sonrasında beni bir odaya götürdüler ve 6 kişi bu odada bana, suçu kabul etmem için baskı yaptı ve belgeler imzalatmaya çalıştılar. Tabiki ben bunların hiçbirini kabul etmedim ve silahın üzerinde parmak izi incelemesi yapabileceklerini benim bu konuyla hiçbir alakam olmadığını tekrar söyledim.

Durumu Hollanda'da bulunan avukatıma bildirdim, o da Sırbistan'da bir avukatla irtibata geçerek hukuki süreci başlattık. Beni Perşembe gününe kadar yani 7 gün boyunca gözaltında tuttular. Perşembe günü çıkarıldığım mahkeme tarafından 8000 Avro kefalet karşılığında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktılar.

 

17 Bin Avro Param Gitti.

Hiç suçum olmadığı halde mahkeme ve avukat masrafları da dahil toplamda 17 bin Avro para harcadım. Şimdi silah üzerinde parmak izi ve kamera kayıtları incelemeleri sonuçlarını bekliyorum. Ben kendimden eminim ama rüşvet çetesi haline gelmiş olan Sırbistan gümrük yetkilerine güvenmiyorum. Fakat Sırp yetkililerinin, şahsıma yapılan ve beni zor bir duruma düşüren bu haksız ve hukuksuz olay karşısında en adil karar vereceklerini umut ediyorum diye söyledi.

 

Yapılan Yorumlar Beni Çok Üzdü.

Rasim E., yaşanan olay sonrası sevenlerim ve yakınlarımdan yüzlerce mesaj aldım hepsine teşekkür ediyorum ama beni en çok üzense gurbetçi vatandaşlarımızın Silayolu.com internet sitesinde paylaşılan habere ön yargılı şekilde yorum yapmış olmalıdır. Bu durum beni gerçekten çok üzdü. Evet iyi yorumlarda bulunanlarda olmuş. Bende gurbetçiyim ve profesyonel bir futbolcuyum kesinlikle böyle işlerle işim olmaz ve olamaz. Üzerime bir suç atıldı ve süreç mahkemeye taşındı. Düşünsenize aracımda bana ait bir silah yakalanıyor ve beni 7 saat sonra göz altına alıyorlar. Hollanda' da böyle bir olay gerçekleşse anında şüpheliyi göz altına alırlar. Beni suçu kabul etmem için bilerek oyaladılar.

Haklı olduğum bir konuda yargının vereceği kararı beklemek zorunda olduğumu ve sıla yoluna çıkacak olan gurbetçi vatandaşlara " bu ve benzeri bir olay ile karşılaştıklarında eğer suçsuzlarsa kesinlikle hiçbir belgeye imza atmamalarını, isnat edilen suçu kabul etmemelerini; aksi taktirde bilinçsiz bir sekilde tüm suçu kabul etmeleri anlamına geleceğinin " tavsiyesini vererek sözlerine son verdi.  

Haber ve Fotoğraf: Silayolu.com

Silayolu.com internet sitesinde paylaşılan haberlerin, kaynak belirtmeden başka platformlarda paylaşılmasının hukuki suç olduğunu hatırlatır! Bu uyarıyı dikkate almayan kişi ve kurumlar hakkında hukuki süreç başlatılacağını ifade etmek