Yıllık izinlerini memleketleri Türkiye’de geçirmek isteyen gurbetçilerin vatana dönüşleri yoğun bir şekilde devam ederken, Almanya’dan memleketi Türkiye’ye gelmek üzere yola çıkan bir başka gurbetçi ailenin aracı Edirne’de seyir halindeyken alev aldı.

Recep Aygül yönetiminde olan LEV RG 72 plakalı araç, Edirne otogarı bağlantı yolu üzerinde seyir halindeyken motor kısmında oluşan sorun nedeniyle alev aldı.

Aracı kullanan Recep Aygül, yanmakta olan aracı yolun kenarına çekerek, yoldan geçmekte olan diğer sürücülerden yardım istedi.

Eşyalarını derhal araçtan çıkaran Aygül’e destek olan diğer sürücüler, yoldan geçmekte olan su tankerini durdurarak yangına ilk müdahaleyi yaptılar. Olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin yaptığı müdahaleler neticesinde yangın söndürüldü fakat Aygül’ün aracı kullanılamaz hale geldi. Kızı ile memleketi Amasya’ya yolculuk yapan araç sürücüsü Recep Aygül, ‘’Canımızı zor kurtardık, vatandaşlar yardımımıza koştu, canımıza bir şey olmadı ya gerisi hiç önemli değil’’ dedi.