Almanya’dan Türkiye’ye gelen gurbetçi ailenin dinlenme tesislerinde mola vermesini fırsat bilen hırsız, önce aracın lastiklerini kesti ardından camı kırarak içinde altın ve 25 bin Euro’nun bulunduğu çantayı alarak kayıplara karıştı.

Sabah 05:15 sularında meydana gelen olayda, Silivri’ye 30 km mesafede olan dinlenme tesislerine gelen gurbetçi Burhan Aksoy ve ailesinin dinlendikleri esnada aracı gözüne kestiren hırsız derhal harekete geçti. Takip edilmesinin önüne geçmek için ise yapacağı ilk iş aracın lastiklerini kesmek oldu. Ardından camı kırarak araç içindeki para, altın ve cep telefonları ile pasaportların içinde bulunduğu çantayı aldı. Çantanın çalınmasının şokunu yaşayan Aksoy ailesi hırsızın peşine düştü ancak araç tekerleklerinin kesik olması sebebi ile fazla ilerleyemedi. Jandarmaya haber veren Burhan Aksoy, şikâyetçi oldu. Hırsızın aynı yöntem ile Fransa’dan gelen bir başka ailenin de çantasını çaldığı da öğrenildi.

Burhan Aksoy konu ile ilgili, ‘’ Almanya’dan geldim. Yollar çok kalabalıktı, gece yarısı bayağı yol gittim ve yorulmaya başladım. Arabada 4 kişiydik, 2 kızım ile annem vardı. Yorgunluğun üzerime çökmesi ile Silivri’ye 30 metre kala aracı parka çektim. Ben direksiyon başında gözlerimi dinlendireyim dedim. O esnada dalmışım. Küçük kızım o esnada telefonu ile oynuyordu. Hırsız arabanın önce lastiğini indirip bıçak ile kesmiş, ön tarafımızda Fransa’dan gelen vatandaşımızın aracının camını da kırmış. O araç  benden 100 metre ileri de, oradan da alacağını alıyor’’ dedi.

Fransa’dan gelen gurbetçinin ardından kendi aracının hedef alındığını ekleyen Aksoy, ‘’ benim camı da aynı şekilde kırıp patlatıyor, içinden annemin el çantasını alıyor, bütün pasaportlar, altınlar ve yüklü miktarda para vardı, şuan darda ve zor durumdayız. Umarım yakalanıp cezasını bulur’’ dedi.