Almanya'nın Baden-Württemberg Eyaletine bağlı Ulm kenti yakınlarındaki İllerkirchberg beldesinde bıçaklı saldırgan dehşeti yaşandı. Saldırganın bıçakladığı 14 yaşındaki Türk kızı Ece Sarıgül hayatını kaybederken, ismi açıklanmayan 13 yaşındaki diğer kız çocuğu ise ağır yaralandı.

 

Polis kaynaklarının verdiği bilgiye göre, Pazartesi sabah saat 7.30 sularında okula gitmek için yola çıkan iki kız çocuğunu, bir kişinin bıçakla saldırarak ağır yaraladığı, 14 yaşındaki Türk kızı Ece Sarıgül'ün kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği açıklandı. Saldırıda ağır yaralanan ve ismi açıklanmayan 13 yaşındaki diğer kız çocuğunun ise tedavi altına alındığı belirtildi.

 

Göçmen kökenli 1 şüpheli yakalandı

 

Polis, şüphe üzerine olay yeri yakınlarındaki bir mülteci yurduna baskın düzenleyerek içeride bulunan Eritre kökenli 3 mülteciyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan şahıslardan birinin yaralı olduğu ve üzerinden saldırıda kullanıldığı değerlendirilen 1 bıçak çıktığı ifade edildi. Hafif yaralı şüphelinin polis gözetiminde tedavi edildiği, tedavinin ardından diğer ikisi ile birlikte tutuklandığı açıklandı.

 

Saldırının sebebi bilinmiyor

Kızların neden saldırıya uğradığı, suçun nasıl işlendiği ve zanlı ile iki öğrencinin birbirini önceden tanıyıp tanımadığı henüz belirlenemedi.  

Yaralı kızları tesadüfen oradan geçen bir kadının gördüğü ve emniyet güçlerine haber verdiği öğrenildi. 

Polisin olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattığı açıklandı.Öte yandan menfur saldırıda hayatını kaybeden Ece Sarıgül için, bu gün (Salı) saat 14.00'te, Ulm Cemevinde taziye programı düzenleneceği açıklandı.

 

Kaynak: Yüksel Aktay