Avrupa’nın farklı ülkelerinde yaşayan gurbetçiler, bayramlarını memleketlerinde geçirebilmek için çıktıkları yolculukta Kapıkule Sınır Kapısı’nda uzun araç kuyruğu oluşturdu. 1 Haziran’dan itibaren 183 bin araç ile 713 bin gurbetçi yurda giriş yaptı.

Kurban Bayramı ve yaz tatilini anavatanda geçirmek isteyen gurbetçiler yurda giriş yapmaya devam ediyor. Kapıkule Sınır Kapısından 9 peronda hızlı bir şekilde işlemleri yerine getiren gurbetçilerin ülkeye girişleri yapılıyor.

Görevliler, Kapıkule Sınır Kapısı’nda 1 Haziran Salı gününden bugüne kadar 183 bin araç ile 713 bin gurbetçinin yurda giriş yaptığını belirtti. Türkiye’ye giriş yapan gurbetçilerin büyük bir çoğunluğunun ise Almanya’dan geldiği açıklandı. Gurbetçiler sınır kapısında aşı kartlarını gösteriyor. Edirne Valiliği İl Sağlık Müdürlüğü,  Kapıkule Sınır Kapısı girişinde kurduğu sağlık çadırı ile aşı olma imkânı sağlıyor.

Yaz tatilini geçirmek için Almanya’dan ailesi ile beraber seyahat eden Sami Çayan, ülkeye girişte Türk bayrağı açarak, ‘’ Yolculuğumuz çok güzel geçti. Vatanımızı çok özledik. Önce Kurban Bayramı’nı sevdiklerimiz ve yakınlarımız ile beraber geçireceğiz. Hemen ardından düğünümüz var, çocuğuma düğün yapacağız’’ dedi.

Danimarka’dan yola çıkan Mine Şeker ise bayramını memleketi Konya’da geçirmek üzere yurda giriş yaptı. Yolculuklarının iyi geçtiğini ekleyen Şeker, ‘’Annem ile babam Türkiye’ye tatile erkenden geldi, biz de onların yanına gidiyoruz. Geçen yıl salgın nedeni ile gelemedik bu yılın tadını çıkaracağız’’ dedi.

Almanya’dan gelen bir başka isim ise Ali Uslu. Uslu’da geçen yıl pandemi nedeni ile anavatana gelemediğini, yurda hasret kaldığını ve vatana girişte toprağı öpeceğini belirtti. Uslu ‘’ Kurban Bayramını Kütahya’da geçireceğiz. Yolculuğumuz biraz uzun sürdü ancak geçen yıl memlekete gelemedik, bu yıl çok sevinçliyiz’’ dedi.