Sosyal ve ekonomik krize neden olan koronavirüs salgınına önlem olarak Kapıkule ve Hamzabeyli sınır kapılarından 20 ülke sürücüsüne giriş yasaklandı.

Batı Akdeniz İhracatçı Birliği’nden üyelerine gönderilen bir yazıda, koronavirüs salgınının yayılmasına karşı gümrük kapılarında alınan önlemler kapsamında edinilen son bilgilere göre Kapıkule ve Hamzabeyli Sınır Kapılarından,  Avusturya, Almanya, Hollanda, Belçika, İspanya, Fransa, Norveç, Danimarka, İsveç, İtalya, Çin, İran, Irak, G. Kore, Japonya, Singapur, Hong-Kong, Tayland, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan ülkelerinin vatandaşları olan yabancı sürücülerin Türkiye’ye girişine izin verilmeyeceği bildirildi.

Yazıda şu görüşlere yer verildi.

”Bu ülkelerden yük getiren veya transit geçen yabancı kişilerin ise (bahse konu ülke vatandaşları hariç) en son geçtiği yasaklı ülke baz alınarak 14 gün süreyle ülkemize girişine izin verilmeyecektir.

Bu önlemlere ilaveten, Kapıkule Gümrük Kapısı yetkilileri ile yapılan şifahi görüşmede Ülkemize giriş yapan Türk tır şoförlerinin sağlık kontrolünden geçirildiği, herhangi bir bulguya rastlanmayan kişilerin taahhütname imzalatılarak evlerinde 14 günlük karantinaya gönderildiği, bulgu tespit edilenlerin de hastanelerde 14 günlük karantinaya alındığı bilgisi edinilmiştir.”

FİKRİ CİNOKUR

Foto: Arşiv