Yaz sezonu tamamlanmasına rağmen SılaYolu güzergahı 12 ay boyunca boş kalmıyor. Avrupa’da yaşayan bir çok gurbetçi sezon dışında da Türkiye’de tatilini yapmak için ekonomik nedenlerden dolayı Karayolunu tercih ediyor. Ancak sezon dışı olmasından dolayı ve gümrüklerin boş olmasından dolayı gidiş ve gelişlerde gurbetçiler sorunlar yaşamaya devam ediyorlar.

Sınırlarda ‘ Korona salgını nedeniyle de alınan önlemler çercevesinde sıkı denetimler ve sıkı kontroller yapılmakta.

Geçtiğimiz hafta sonu Fransa’da ikamet eden ‘Kaan Gani ‘ Türkiye’ de senelik iznini tamamlayarak  geri dönüş yolunda karşılaştıkları zorlukları anlattı. Ve şunları söyledi: “Bulgar’ Sırp ve Hırvat’ta ekstra denetim var. Bildiğimiz süt ve süt ürünlerini ve zeytin ve zeytinyağı gibi şeyleri yanınıza almayınız. Hırvatistan gümrük girişinde önümdeki arajların hepsi didik didik arandı , aranan araçların bir coğu gurbetçi aracı ‘Özellikle Türkler’in araçları aranıyor ve  et süt mamülleri getirenlere ağır cezalar kesiliyor. ‘Gurbetçilere resmen tuzak kuruluyor. dedi.

‘Kaan Gani ‘ Sıra kendilerine geldiğinde  araçlarında yaklaşık 110 litre zeytinyağı ‘ 38 Kilo Peynir, 10 Kilo Zeytin’ olduğunu beyanetti. Bu kadar çok zeytin yağı, Peynir ve Zeytini götüremeyeceklerini ileri süren Hırvat gümrük memurları ürünlere el koydu. Memurlar, “Bu kadar ürün getirmenin cezası çok yüksek 6850 euro ceza ödemeniz gerekiyor” dedi.

Kaan Gani ‘ Bu kadar cezayı ödeyemeyeceğini belirterek ‘Cezaya ‘itiraz etti ‘ Mahkeme’ye çıkartılan ‘ Kaan Gani ‘nin ödeyeceği ceza 3.850 euroya indirildi. Cezayı kabul eden ‘Gani , Yanında fazla para olmadığı için Fransa’dan yakınlardan para göndermelerini istedi. Ancak haftasonu olduğu için para havale edilemedi, Fransa’dan parayı ‘Gaan Kani’ ye ulaştırmak için yola çıkan yakınları, Slovenya’ya geldiklerinde ‘Korona Testine takıldılar, Korona Test leri olmadığı için Slovenya’dan geçmelerine izin verilmedi. Slovenya’dan geçişlerine izin verilmeyen ‘ Kaan Gani’nin yakınları mecburen geri dönmek zorunda kaldılar.

3.850 Euro Ceza ödemek zorunda kalan ‘Kaan Gani’ Yola çıkacak olanların çok  dikkatli olmaları için çağrıda ve uyarıda bulundu.

GURBETÇİLER AMAN DİKKAT!

Buradan Gurbetçilere sesleniyorum ‘ Tatil masraflarını ucuza getirmek amacıyla kara yolunu tercih eden gurbetçiler, Lütfen yasaklara uyun! Süt ve süt ürünlerini, hayvansal gıdaları ve başka yasaklı olan şeyleri yanınıza almayın. Gümrükler boş bulunduğu ve büyük sıralar olmadığı için bütün arabaları didik didik arıyorlar. Ben ceza ödedim siz ödemeyin ‘Lütfen bu bilgileri herkese ulaştıralım herkes dikkatli olsun.dedi

Haber: SilaYolu.com / Hırvatistan