Türkiye’ye giderken Bulgaristan yerine Makedonya-Yunanistan güzergahını tercih edenler.

Yunanistan’da otobanda önümüzdeki senede  benzin istasyonu bulamayacaklar gibi görünüyor. Alınan bilgide otoyol üzerinde bir çok benzin istasyonunun yapımımı planlanmasına rağmen, ekonomik kriz nedeniyle planlar rafa kaldırılmış durumda.

BULGARİSTAN’dan geçmek  istemeyenlerin tercih ettiği Yunanistan güzergahı bu yılda çok rahattı. Yunanistan’da yollar tam bir Batı Avrupa ülkesindeki gibi gibi.Ancak tek sorun otobanlarda hala benzin istasyonlarının olmaması.Bu nedenle ‘Yunanistan’a giriş yapmadan evvel aracınızın deposunu mutlaka doldurmanız gerekiyor. Aksi takdirde Yunanistan’da otoyoldan ayrılıp güzergah üzerindeki şehirlerde benzinci aramanız gerekecek.

Otobanda üzerindeni benzin istasyonlarını gösteren levhalar var.Bu levhalarda benzin istasyonunun 24 saat açık olduğunu gösteren işaretler bulunuyor. Gece yolculuk yapıyorsanız, 24 saat açık olan olan benzin istasyonu levhalarına dikkat edin.

Egnatia otoyolu, gidiş-geliş toplam dört şeritten oluşmakta ve kesintisiz olarak İpsala Kara Hudut Kapımız karşısındaki Yunan Kipi gümrüğüne kadar rahat ulaşım imkanı sağlamaktadır. Egnatia otoyolu üzerinde halen akaryakıt istasyonu bulunmamakta olup, istasyonlara otoyol üzerinde bulunan kavşaklardan (INTERCHANGE) çıkmak suretiyle ulaşılabilmektedir. Bu kavşakların isimleri, Türkiye’ye doğru sırasıyla aşağıdadır: 

– Galipsos (No:28A) 

– Moustheni (No:28B) 

– Eleftheroupoli (No:28C) 

– Palio (No:30) (çıkışsız) 

– Agios Syllas (No:31) 

– Aspra Chomata (No:32) 

– Perni (No:32A) 

– Chrysoupoli (No:33) 

– Xanthi West (No:34) 

– Xanthi East (No:35) 

– Iasmos (No:36) 

– Komotini West (No:37) 

– Komotini East (No:38) 

– Mesti / Sapes / Maronia (No:39) 

– Makri / Alexandroupoli (No:40) 

– Alexandroupoli (No:41) 

– Industrial Area / Dimokritos Airport / Alexandroupoli (No:42) 

– Feres / Soufli (No:43) 

 

Diğer yandan İpsala sınırından ‘Yunanistan”a Kipi sınırından  girdiğinizde ELINOIL-Benzin istasyonu bulunmaktadır.

İtalya -Yunanistan üzeri gitmek isteyip ‘Deniz yolunu tercih eden tatilciler Yunanistan’ın  Igoumenitsa limanına indiklerinde  A2-otabahn kavşağında  ‘BP- ve Shell-Benzin istasyonundan depolarını doldurmalarını tavsiye ediyoruz.