Avrupa ülkelerinde yaşayan ve tatil için Türkiye'ye giden gurbetçiler,Sınır Kapılarında yoğunluk oluşturdu.

Otomobilleriyle Türkiye’ye gitmek isteyen başta Almanya olmak üzere çeşitli Avrupa ülkelerinde yaşayan Avrupalı Türklerin sınır kapılarında yaşadıkları çile bitmiyor. Bir an önce Türkiye’ye ulaşmak isteyen sıla yolcuları, Macaristan-Sırbistan sınır kapısı Röszke’de kilometrelerce kuyruk oluşturmaya başladı. Macar yetkililer, Röszke sınır kapısında bekleme süresinin 5-6 saati bulduğunu belirttiler.Yetkililer 'Röezke sınırına yakın olan Romanya sınırını kullanarak 'Tatilcilerin Sırbistana  giriş yapabileceklerini söylediler.Romanya'dan Sırbistan geşiç yapmak icin kullanılacak güzergah şöyle.

ROMANYA -SIRBİSTAN  SINIR KAPISINI KULLANIN

Szeget- Mako- Cenad- Sannicolau – Mare- Jimbolia Sırbistan sınır kapısından  Sırbistan’a yaklaşık 1 saat 50 dakikada geçiş yapabilirsiniz. Yol tek gidişli gelişli bir otoyoldur.Romanya otoyollarında Rovignette gereklidir. 7 günlük Vignet  3.00 Euro

DİĞER KAPILARA YÖNLENDİRİYORLAR

Macar memurların tam kapasiteyle çalıştığını ifade eden yetkililer, yığılmanın Sırbistan’dan kaynaklandığı belirtti. Yetkililer, bekleme süresini düşürmek için yolcuların diğer sınır kapılarına yönlendirildiklerini kaydetti ve yığılmaların daha çok hafta sonları oluştuğunu söylediler.


YOLLAR KİLİTLENDİ

Öte yandan’ Slovenya-Hırvatistan-Sırbistan güzergahını tercih eden ‘Tatilcilerin hafta sonunda aynı günde yola çıkması ile birlikte yollar kiltlenme noktasına geldi. Sürücüler 6 ile 8 saat arasında kuruklarda beklemek zorunda kaldılar.  Yollardaki aşırı Trafiğin bugünde devam etmesi bekleniyor
Bu yıl Sırbistan’da ki yol çalışmaları bu güzergahtaki yolculuğu zorlaştırıyor” Binlerce kilometrelik yolu kat eden Sıla yolcuları Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne bağlı kara gümrük kapılarından ana vatanlarına giriş yapıyor. Gurbetçiler, Türkiye’ye girişlerinde Kapıkule ve İpsala Sınır kapılarını daha çok kullanıyor.

Haber.silayolu.com

Kaynak gösterilmeden yayınlanamsı yasaktır