5 Kişilik bir aile yazın uçakla 2 bin euro bir bedel ödemek zorunda kalırken, araba ile yolculuk gidiş dönüş 800-900 euro civarlarında denk geliyor. Araba ile Karayolundan Türkiye’ye yolculuk hem ekonomik oluyor, hemde  de arabayla seyahat etmek çok keyifli ve aynı zamanda özgürlüğü daha fazla hissetmenizi sağlıyor.

TATİL YOLDA BAŞLAR.

Tabi her yolculuğun bir kolaylığı ve zorluğu olduğu gibi, araba ile yolculuğu neşeli bir hale getirebilmek ve rahat bir yolculuk yapmak için bazı kurallara dikkat etmek gerekiyor.

Türkiye’ye Giriş İşlemleri İçin Belgelerinizi Hazır Tutun

Adım adım SılaYolu ekibi siz ‘ Avrupalı Türklerin çıkmaya hazırlandığı  SılaYolu yolculuğu için yollarda. Ana yurdumuz gözümüzün bebeği Türkiyemize varma adına yine sizler için kat ediyorduk yolları.

 

Geride bıraktığımız her bir kilometre yol bizleri anavatanımıza biraz daha yaklaştırıyordu. Kat edilen binlerce kilometre kara yolu, Günlerce süren bir yolculuk, içinden geçilen bir çok ülke. Çümkü hedefte ana yurdumuz Türkiye var.

Türkiye’ye doğru uzanan bir SılaYolculuğuna çıkan SılaYolu ekibi, Sizlerden önce yola çıktı ve sizler için önemli bilgiler içeren bir Program hazırladı

Yollara çıkmadan yapılması gerekenler.

Seyahat Bilgileri

Konsolosluklarımızdan uyarılar.

SılaYolunda yaşananlar

Ülkeler ve uygulanması gereken şartlar.

Hepsi ve daha fazlasını Adım Adım SılaYolu Programında bulacaksınız.

“Güven içerisinde bir yolculuk için, izincilerin kurallara uymaları kendi faydalarına olacaktır’’ Her yıl çıktığımız SılaYolu’nda ‘ Bu yıl yine ‘İzincilerin genellikle hız limitlerini aşarak araç kullandıklarını gözlemledik. “Aracımızda en sevdiklerimizin olduğunu unutmayalım. Birkaç saat önce veya sonra hiç önemli değil. Mühim olan güven ve sağlık ile sevdiklerimize ulaşabilmek. Kurallarda bunun için var” Ancak bir çok sürücü malesef kurallara pek dikkat etmiyor. En ufak bir hata sizin ve ailenizin geleceğini karartabilir. SılaYolunda kazalarının önüne geçebilmek için her yıl başta  sürat kontrolü olmak üzere Sıla Yolu’nda denetimler artırılıyor. Sırbistan’da trafik denetimleri bu yıl daha çok arttırıldı.

Sizler için hazırladığımız Adım Adım SılaYolu 2023 Yol Rehberimizde ‘Yollarla ilgili en son gelişmeleri bulacaksınız.

Silayolu.com haber portalımızdan sunacağımız SılaYolu Yol Rehberimizde yine en son bilgilere ulaşabileceksiniz. Bu yazı dizimizin ilk bölümünde Kapıkule’ye girişte hangi bilgiler gerekli onları ele alacağız.

BELGELER HAZIR OLMALI

Türkiye’ye girişte belgeleriniz hazır olmalı, en büyük sorun belgelerle ilgili kapıya gelindiğinde vatandaş belgelerini hazır tutmalı, perona geldiğinde belgelerin eksik verilmesi veya eksik olması beklemelere neden olmakta ve uzun kuyruklar oluşmakta.Geçmiş yıllardaki gözlemlerimizde bazı yolcuların taşıtlarının gümrük işlemleri sırasında Kanun/mevzuat gereği gümrük görevlisine ibraz etmeleri gereken belgelerini yanlarında bulundurmadıkları,bu nedenle ya giriş işlemlerinin yapılamadığı veya belge temin etmek için gümrük sahasında park ederek beklemek zorunda kaldıkları ve sıkıntı yaşadıkları görülmüştür. Yolcularımızın beraberlerindeki kişisel kullanımlarına ait taşıtlarının gümrük işlemlerinde, Gümrük İdarelerince aranılan belgeleri bulundukları ülkeden eksiksiz getirmeniz ve gümrük personeline ibraz etmeniz halinde, belge eksikliği nedeniyle gümrük kapılarında beklemek zorunda kalmazsınız.Özellikle Vekalet konusunda hala sorunlar yaşanmaya devam ediyor.

Türkiye’ye girişte belgeleriniz hazır olsun.

İşte giriş işlemleri için gerekli belgeler.

-Araç kaydı yapılacak kişinin pasaportu

-Araca ait Türkiye’de geçerli sigorta belgesi

-Aracın ruhsatı (mülkiyet belgesi)

-Araç sahibi değilse vekâletname veya kira sözleşmesi

-Yurt dışında emekli ise emeklilik belgesi

-Türk pasaportu için T.C kimlik numarası Taşıtın gümrük işlemlerinden sonra araç sahibinin pasaportuna, taşıta ait gümrük tescil numarası ve taşıtın yurtta kalabileceği sürenin bitim tarihi kaydedilmektedir. Bu süreyi geçirmeden aracın yurt dışına çıkarılması veya bulunulan yere en yakın gümrük idaresine teslim edilmesi gerekir. Aksi halde, 4458 sayılı Gümrük Kanununa göre cezai işlem yapılır. Yolcularımız yurtdışından beraberlerinde getirebilecekleri eşya ve araçlarla ilgili detaylı bilgileri gümrük muhafaza müdürlüğü sitesinden yolcu işlemleri bölümünden alabilirler.

Yorgun ,uykusuz ve hızlı araç kullanmayın.

Geç olsun ama güç olmasın trafik kurallarına uyun sevdiklerinize üzüntü yaşatmayın.

Sezai Koç

SılaYol.com