Sırbistan sınırında her yıl yaşanan vakâların arasına bir yenisi daha eklendi.

Sınır geçişlerinde değerli eşya ve 18 yaş üzeri kişi başı 10 bin Avro üzeri nakit paranın beyan edilmesi zorunluluğunun sürekli hatırlatılmasına rağmen, pek çok yolcu bunu yapmıyor ve dolayısıyla kendilerini bu eşyalara geçici veya kalıcı olarak el konulması riski ile karşı karşıya kalıyor.

26 Haziran 2024 tarihinde Sırbistan Gradina sınır kapısında gümrük görevlileri, polisle iş birliği yaparak bir araç içerisindeki yolcuların bagajlarında neredeyse yarım kilo beyan edilmemiş altın takı taşıma girişimini engelledi.   

 

Yolcular daha önce beyan edecekleri bir şey olmadığını söylese de, Hollanda'dan Türkiye'ye giderken kullandıkları otomobillerinde, sürücü koltuğunun arkasında bulunan çantalarından birinin dibinde yapılan detaylı inceleme sırasında gümrük görevlileri, altın takılarla dolu bir çanta buldu.

 

Tespit edilen altın küpe, bilezik, yüzük, küpe ve kolye uçlarının değerinin 20 bin avroyu aştığı tahmin edilirken, bu tutarın aracın değerinin üçte birini aşması nedeniyle araca yargılama sonuna kadar geçici süreyle alıkonuldu.Araçla birlikte tespit edilen ihlalin toplam tutarı neredeyse 34.000 avroya ulaştı.

Haber: Silayolu.com İbrahim Yırtmaz

Silayolu.com internet sitesinde paylaşılan haberlerin, kaynak linki verilmeden başka platformlarda paylaşılmasının veya video habercilikte kullanılmasının hukuki bir suç olduğunu hatırlatır! Bu uyarıyı dikkate almayan kişi ve kurumlar hakkında hukuki süreç başlatılacağını ifade etmek isteriz.