Avrupa’da yaşayan vatandaşlarımız bütün uyarılara rağmen Türkiye’den yanlarında altın takı getirmeye devam ediyor. Türk yolcuları didik didik arayan emniyet güçleri bilezik veya takıların yerlerini artık neredeyse ezbere biliyorlar.

Bremen’de bebek bezine sarılı olarak 6 bin Euro değerinde takı yakalayan Alman polisi yolcuyu bin 200 Euro cezaya çarptırdı.  Geçtiğimiz günlerde Türkiye’den Almanya’ya giden iki Alman vatandaşı Türk’ün şüpheli tavırları Alman polisinin dikkatini çekti. Anne-kızın çantasını inceleyen güvenlik görevlileri ise çok ağır kadın pedlerini görünce şaşkına dönmüştü. Kadın pedlerinin içine gizlenmiş 5 altın bilezik bulunmuş ve iki kadına 800 Euro ceza kesilmişti. Yetkililer ise uyarıyor, Almanya’daki ve Türkiye’deki altın fiyatları da aşağı yukarı aynı civarda. Dolayısıyla artık Türkiye’den buraya altın getirmenin bir mantığı kalmadı” dediler.

DİKKAT
Yanınızda değeri 430 Euro’yu aşan eşya bulunduran yolcuların bunu gümrük kapısından geçiş yapmadan yetkililere bildirmeniz lazım
Yeşil kapı yerine kırmızı kapıdan geçmeniz gerekiyor.
Tabi bu durumda altınlar için vergi ödemeniz istenecek.
Takıları yaşadığınız ülkeden satın alıp sadece tatil için Türkiye’ye götürdüyseniz o zaman kuyumcudan aldığınız fatura mutlaka yanınızda olsun.

Türkiyegazetesi