Yolların durumu Otoyol ve diğer yolların durumu iyidir.

Hız sınırları
Otoyollarda :130 km/ saat Şehirlerarası yollarda :110 km/ saat Şehir dışında : 90 km/saat Şehir içinde : 50 km/ saat
Genel Trafik Kuralları

Şehir dışı yollarda, her türlü iklim  koşullarında,   araçların  24 saat far yakma zorunluluğu vardır.

Ön ve arka koltukta oturanların kemer  takmaları zorunludur.

Kaza durumunda,  taraflar birbiriyle anlaşmaları halinde dahi, polisin ve yaralı varsa, polis ve ambulansın  birlikte çağrılması gerekmektedir.

Trafik kurallarının çiğnenmesi halinde polis, para cezası yazmakta ancak bu cezaları tahsil etmemektedir. Cezaların, verilen posta kuponu ile Macaristan’daki postanelere yatırılması gereklidir. Ancak bu durum  Trafik yasasında  yapılan bazı değişikliklerin yürürlüğe girmesiyle  birlikte, 01 Temmuz 2011 tarihinden itibaren değişmiştir.

Buna göre ;

–           Hız sınırı, emniyet kemeri, trafik ışıklarına uymama (kırmızıda geçme) ve alkollü araç kullanma konularında kural ihlali yapılması halinde, trafik kontrolleri sırasında 10.000 Forint (yaklaşık 35 Euro) ila 300.000 Forint (yaklaşık 1.040 Euro) arasında para cezası kesilecektir.

–          Ceza ya da depozit ödenene kadar araca el konulabilir ve çekilebilir. Sürücü, trafik otoritesi tarafından ceza miktarı, aracın çekileceği mahal ve oraya ulaşım yolları, sürece ilişkin yasalar hakkında bilgilendirilecektir. Sürücüye Macarca, İngilizce, Almanca veya Rusça dillerinden birinde yazılı bilgi tevdi edilecektir.

–          Trafik otoritesi tarafından araca el konulmasına karar verilirse, sürücü tarafından teslim alınana kadar araç ruhsatı da, makbuz karşılığı trafik makamlarına verilecektir. Yabancı bir makam tarafından verilmiş ruhsatların üç gün zarfında ilgililerce geri alınmaması halinde sözkonusu ruhsat veren ilgili ülke makamlarına doğrudan gönderilecektir.

–          Trafik kontrolleri sırasında sürücülerin ya da araç sahiplerinin geçmiş döneme ait ödenmemiş cezaları bulunduğu anlaşılırsa, araca el konulacaktır.

–         Ceza ödenmediği  takdirde, araca Macaristan’a  giriş yasağı uygulanmakta ve  Macaristan’dan tekrar geçişi mümkün olmamaktadır.

 

Ağır yaralı  veya ölümle sonuçlanan trafik kazalarında, hapis cezası verilmesi söz konusudur.