Bulgaristan’da önceki gün 13 Nisan’a kadar Olağanüstü Hal kararı alınmıştı.Bugün Bulgaristan Sağlık Bakanlığı Tarafından yeni bir açıklama geldi.

 

SOFYA – Bulgar haber ajansının vermiş olduğu habere göre ‘Bulgaristan’da Virüs nedeniyle sıkı kararlar alınmaya devam ediyor.Ülkeye giriş yapmak isteyen yolcular ise sınır kapılarında sorunlar yaşamaya devam ediyor.Bulgaristan’a geçiş yapmak isteyen tüm yolcular sınır kapılarından geri cevriliyorlar.

YOLCULARDAN SAĞLIK RAPORU İSTENİYORDU.

Sınırlarda alınan tedbirler çercevesinde ‚ Yolcuların sınırlarda  ya uzun süre bekletildiği, ya da hiç geçemediği kaydediliyor. Otomobil sürücülerini olduğu kadar TIR şoförlerini de etkileyen yeni karar nedeniyle özellikle sağlık raporunun istenmesinin sıkıntılara yol açtığı belirtiliyordu.

SAĞLIK BAKANLIĞINDAN YENİ BİR AÇIKLAMA GELDİ.

16 ülkeden gelen yolcuların Bulgaristan’a girmesi yasaklandı .

Bulgaristan haber ajansının vermiş olduğu bilgiye göre ‘Sağlık Bakanı Kiril Ananiev’in, COVİD-19’un yayılması nedeniyle 18 Mart günü saat 00.00’dan itibaren Çin, İran, Bangladeş, Hindistan, Maldivler, Nepal, Sri Lanka, İspanya, İtalya, Güney Kore, Fransa, Almanya, Hollanda, İsviçre, Büyük Britanya ve Kuzey İrlanda’dan kişilerin Bulgaristan’a girişlerine geçici olarak yasak uygulanacağını bildirdi.

Yapılan bu açıklamadan sonra Türkiye’ye giden tüm yollar kapanmış oldu.

Yapılan açıklamada‘ Bulgaristan vatandaşları ve aile fertleri, Bulgaristan’da daimi ve uzun süreli ikamet statüsü olan kişiler ve aile üyeleri bu karardan muaf tutulacakları belirtiliyor.

Bir önceki haberimizde Bulgaristan’da diğer sınır kapılarının kapatıldığını duyurmuştuk.

Haber: SilaYolu.com

Kaynak: Bulgar Haber Ajansı

Foto: EPA/ BGNES

http://www.silayolu.com/index.php/silayolu-gundem/item/4758-karayolundan-seyahat-edecekler-dikkat-bulgaristan-saglik-raporu-istiyor