TÜRKİYE’DE izinlerini geçirdikten sonra çalıştıkları Avrupa ülkelerine dönüş için  Karayolundan Avrupa’ya dönecekler sınır kapılarına akın etti. Hafta sonu yola çıkacakları  neler bekliyor.İşte sınır kapılarında son durum.

 

Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde çalışan Türk işçileri yaz tatillerini memleketlerinde geçirdikten sonra dönüşe geçti. Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde yaz tatillerini geçiren işçiler, hafta başında işbaşı yapacak olmaları nedeniyle aynı anda dönüşleri nedeniyle gümrük kapılarında yığılmalar devam ediyor.Öncerki gün (Cuma) sabah saatlerinden itibaren Kapıkule, İpsala ve Pazarkule sınır kapılarında uzun araç kuyrukları oluştu.

Alınan bilgide ise ‘ipsala sınır kapısının Kapıkule’ye göre daha sakin olduğu belirtiliyor

Kapıkule yolu boyunca önlem alan polisler araçları yoğunluğun daha az olduğu Bulgaristan’a açılan Hamzabeyli ve Yunanistan’a geçişi sağlayan Pazarkule Sınır Kapıları’na yönlendiriyor.

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü yetkilileri, dünden bu yana Bulgaristan’a açılan Kapıkule, Hamzabeyli ile Yunanistan’a geçiş sağlayan Pazarkule ve İpsala Sınır Kapılarından 50 binden fazla Türk işçinin ülkeden çıkış yaptığını bildirdi. Vatandaşlarımızın mümkünse hafta sonu çıkmamaları nı tavsiye ediyoruz.

Güzergah üzerinde bulunan sınır kapılarında da durum farklı değil, Macaristan sınır kapısında da uzun kuyruklar oluşmakta ve saatlerce beklemelere neden olmakta.

Sırbistan-Hırvatistan,Slovenya,Avusturya istikametinde de sınır kapılarında uzun kuyruklar oluşuyor. Bu sınır kapılarında beklemeler en az 1- ile 5 saat arasında değişiyor.

Haber. Ali Erkoca